Haberler

İç Savaş İçin Uyardı!

Güncelleme:

Nihal Bengisu Karaca "Erdoğan'ın düşürülmesine halk izin vermeyecektir. Bunun sonu sokak savaşlarına çıkar" dedi.

TGRT Haber'de Basın Odası'na konuk olan Habertürk yazarı Nihal Bengisu Karaca, Gezi Parkı eylemlerinde gelinen noktayı değerlendirdi.Hadi Özışık ve Gülden Kalecik'in sorularını yanıtlayan Nihal Bengisu, sürecin olası tehlikelerine dikkat çekti. Erdoğan'ın kendi kitlesi üzerindeki etkisi ve önemine vurgu yapan Nihal Bengisu çok konuşulacak mesajlar verdi.

BU HALK ERDOĞAN'I DÜŞÜRMENİZE İZİN VERMEZ

Eylemlerde öne çıkan Tayyip Erdoğan tepkilerini hatırlatan Habertürk yazarı, yüzde 50'nin Erdoğan'dan vazgeçmeyeceğini vurguladı. "Eylemcilerin kendi devrim kurgularını yaşatarak bir Başbakan'ın düşürülmesine halk izin vermeyecektir. Bunun sonu sokak savaşlarına çıkar." diyen Nihal Bengisu, iç savaş ihtimalinin oluştuğunu söyledi.

BUNUN SONU SOKAKLARDA İÇ SAVAŞA ÇIKAR

"Eylemcilerin mutabakat halinde attığı tek slogan Erdoğan istifa. Ama Erdoğan'dan vazgeçmeyecek bir kitle var. Erdoğan çok önemli bir irade. 30 yıllık bir sorunu çözen bu iradeden vazgeçmeyecek insanlar da var. Tehlikeli dediğim nokta burada. Erdoğan gitsin AK Parti kalsın talebi de AK Parti'yi bölme ihtimalini yedeğine alan samimiyetsiz bir talep. Sokak direnişiyle Erdoğan'ı düşürmek mümkün değil. Erdoğan, babadan oğula geçen bir ortadoğu rejiminin iktidarı olsaydı bu bir devrim olurdu. Ancak 4 yılda bir sandıkla iktidar olan bir Erdoğan var. Eylemcilerin kendi devrim kurgularını yaşatarak bir Başbakan'ın düşürülmesine halk izin vermeyecektir. Bunun sonu sokak savaşlarına çıkar. "

BUNDAN SONRASI TEHLİKELİ BOYUTLAR TAŞIYOR

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun mesajı bu sürecin tehlikelerini de içeren, annelere de seslenen bir mesajdı. Son derece yumuşak bir üslup. Ama aynı üslubu Bülent Arınç ve Abdullah Gül de kullandı. Erdoğan da 'demokratik taleplere canımız feda' demişti. Yarın da bir toplantı yapılacak. Ama bu adımların eylemlerin 14. güne dayanmasına engel olamadığı da ortada. Bundan sonrası gerçekten tehlikeli boyutlar taşıyor. Umarım itidal sürer. Umarım insanlar bu marjinal grupların şiddetini engeller. Mesaj amacına ulaşmıştır. Sizin bir rahatsızlığınız vardı. Tamam bunu ifade ettiniz. Hükümet mesajı aldı bundan sonrası için de bırakın ki hükümet aldığı mesajla yönetmeye devam etsin, değiştiğini göstersin.

BAZI MEDYA GRUPLARI KIŞKIRTMA YÖNÜNDE ÇALIŞTI

"Kendi gazetemde özgür şekilde yazıyorum. Aldığım bir uyarı hatırlamıyorum. Habertürk'te böyle bir sansüre yeltenme durumu olmadı. Merkez medya eylemler başladığı zaman görmedi. Bence otosansür yaşandı. Ama sonrasında tahriklere katılan ve sadece eylemleri yayınlayan bir başka hatanın içine düştüler. Bazı medya gruplarının elemanları kışkırtma, tahrik etme yönünde çalıştı, Taksim baharı ve devrim hayalleri kurdular. Kötü bir sınav verdiler. İlk başlardaki suskunluk sadece Habertürk'e özgü bir tutum değildi ve bu da bir tercihtir."

Kaynak: Haberler.Com / Medya

Nihal Bengisu Karaca Recep Tayyip Erdoğan Habertürk Medya Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title