Haberler

Hüyük'te Arı Yetiştiriciliği Kursu Açıldı

Konya’nın Hüyük ilçesinde açılışı yapılan arı yetiştiriciliği kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Konya'nın Hüyük ilçesinde açılışı yapılan arı yetiştiriciliği kursuna kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.

Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi (HEM) işbirliği ile ilçeye bağlı Köşk Mahallesi'nde gerçekleştirilen arıcılık kursunun açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ünal, her alanda olduğu gibi bilinçle arıcılık yapmak için eğitim çalışmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Hüyük HEM Müdürü Halil Canan ise, ilçede vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bu tür kursları açmayı sürdürdüklerini belirterek, 30 kursiyerin katıldığı arı yetiştiriciliği kursunda kursiyerlere arı ırkları, arı sütü, bal mumu ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitim verileceğini belirtti.

Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan da, ilçenin üretime meyilli, çalışkan insanlardan oluştuğunu vurgulayarak, kursiyerlere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti, yüksek verim ve bol kazanç temennisinde bulundu.

Konuşmalar sonrasında kursun açılışı gerçekleştirilirken ardından eğitim çalışmaları başladı. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Ünal Konya Hüyük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title