Haberler

Hurşit Tolon'u Sahte Belgelerle Dinlemişler

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan "Kaset" iddianamesinde, Fetullahc¸ı Tero¨r O¨rgu¨tu¨ (FETÖ) mensuplarının, suç örgütleriyle bağlantılı gibi göstererek sahte belgelerle eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Hurs¸it Tolon'un telefonlarını dinledikleri tespitine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan "Kaset" iddianamesinde, Fetullahc¸ı Tero¨r O¨rgu¨tu¨ (FETÖ) mensuplarının, suç örgütleriyle bağlantılı gibi göstererek sahte belgelerle eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Hurs¸it Tolon'un telefonlarını dinledikleri tespitine yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 şüpheli hakkında, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi 8 ayrı suçtan iddianame hazırladı.

Ergenekon davası sanıklarından eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hurşit Tolon da iddianamede müştekiler arasında yer aldı.

İddianameye göre, FETÖ mensupları, değişik suç örgütleriyle bağlantılı gibi göstererek sahte belgelerle eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ahmet Hurs¸it Tolon'un kullandıgˆı telefonları dinleyerek irtibatlarını o¨gˆrendi.

Tolon'un, müştekilerden Gülen Bayıllıoğlu ile ailece görüştüğünü tespit eden FETÖ mensubu şüpheli polisler, Bayıllıoğlu ile bos¸andıgˆı es¸i mu¨s¸teki I·brahim Erkan Bayıllıoğlu hakkında sahte belgelerle o¨nleme dinlemesi tedbiri talebinde bulundu.

Gülen Bayıllıoğlu'nun Yenimahalle Esentepe Mahallesi'ndeki evinde o¨rgu¨tsel amac¸ dogˆrultusunda go¨ru¨ntu¨ ve ses kaydı temin edilmesi amacıyla teknik c¸alıs¸ma başlatan EGM I·stihbarat Daire Bas¸kanlıgˆı ve Ankara I·stihbarat S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨nde c¸alıs¸an FETÖ'cü polisler, kimsenin bulunmadığı sırada girdikleri evde televizyona görüntü aktarıcı cihaz yerleştirdi. Şüpheliler, müştekinin yatak odasında bulunan tuvalet masasının ayak ucu tarafına ses alıcı yapıs¸tırdıktan sonra evden ayrıldı.

"Ailece görüşüyoruz"

Gu¨len Bayıllıoğlu, ididanamede yer alan ifadesinde Tolon ile ailece görüştüklerini belirterek, şunları söyledi:

"10 Temmuz 2009'da kızımın du¨gˆu¨nu¨nu¨ yaptıktan sonra oturmus¸ oldugˆum evin kapısının ic¸ kolunda problem oldugˆunu go¨rdu¨m. Her ne kadar ayrı olsam da eski es¸ime konuyu bildirdim ve gelip ilgilenmesini rica ettim. Kendisi de gelerek ilgilendi. Normal bir arıza zannettik, sonra kapıyı tamir ettirdik. O do¨nem kullandığım es¸yalar halen evimde mevcut. Hatta televizyon o do¨nem arızalandıgˆı ic¸in tamire go¨nderdim, bu televizyonu da halen kullanmaktayım. Birc¸ok sivil toplum kurulus¸larında go¨nu¨llu¨ olarak go¨rev aldım. Anadolu Ulusal Uyanıs¸ ve Dayanıs¸ma Platformunda go¨rev aldıgˆım do¨nemlerde Hurs¸it Tolon Pas¸a ile sıkı bir aile ilis¸kimiz vardı, c¸ocuklarım onu kendi dayıları gibi go¨ru¨r, bu vesile ile o bizim eve biz de onların evine gider gelirdik. Hurs¸it Tolon Pas¸a'nın benim u¨zerimden hedef alındıgˆını du¨s¸u¨nu¨yorum ancak bugu¨ne kadar s¸ahsıma yo¨nelik herhangi bir kumpas ya da tehdit ic¸erikli bir konu meydana gelmemis¸tir."

Hurşit Tolon da ifadesinde Gülen Bayıllıoğlu'nu Anadolu Ulusal Uyanıs¸ ve Dayanıs¸ma Platformunda yo¨netimde olması nedeniyle tanıdığını ve ailece görüştüklerini, hatta eşi Bayıllıoğlu'nun kızının nikah şahitliğini yaptığını söyledi.

Şüphelilerden şikayetçi olduğunu belirten Tolon, "Gu¨len Hanımın s¸ahsına ya da ikametine yo¨nelik olarak bahsedildigˆi gibi bir is¸lem yapılmıs¸ ise bunun benim ile ilgili ya da s¸ahsım hedef alınarak yapılmıs¸ olabilecegˆini degˆerlendiriyorum. O tarihte kamuoyunda Ergenekon davası olarak bilinen davanın ikinci iddianamesi ile yargılanmaktaydım. Emekli bir asker olarak u¨lkemin ic¸inde bulundugˆu sorunları degˆerlendiren ac¸ıklamalarım ve hassasiyetim dikkate alınarak hedef alındıgˆımı du¨s¸u¨nu¨yorum." dedi.

İtiraf ettiler

İddianamede şüpheli polislerin ifadelerine de yer verildi. Şüphelilerden Gürsel Gündüz, Bayıllıoğlu'nun evine girdiklerini itiraf ederek şunları söyledi:

"Ben, Okan Aytekin, Cengiz Söğüt ile eve c¸ıktık. Kapıyı Okan Aytekin ac¸tı. Kapıyı ac¸arken 10-15 dakika kadar ugˆras¸tıgˆını ve hatta kapı kilidini kırdıgˆını hatırlıyorum. C bu¨rodakiler, İstihbarat Daire Başkanlığından gelen Cengiz Söğüt'e cihazı yatak odasına uygun bir yere yerles¸tirilmesini so¨ylediler. Cengiz ile biz yatak odasına baktık. Yerles¸tirecegˆimiz cihaz go¨ru¨ntu¨ aktarma is¸i de yaptıgˆından enerjiye ihtiyacı vardı. Bu nedenle enerji kaynagˆına yakın bir yere yerles¸tirmek gerekiyordu. Yatak odasının bunun ic¸in uygun olmadıgˆı sonucuna vararak cihazı salon kısmındaki televizyonun hoparlo¨r kısmına Cengiz ile birlikte yerles¸tirdik. Ben bu c¸alıs¸malar bittikten sonra ayrılacagˆımız sırada vitrinde televizyonda da tanıdıgˆım Hurs¸it Tolon Pas¸a'nın birileriyle c¸ektirdigˆi fotogˆrafını go¨rdu¨m ve buranın bir o¨rgu¨t evi olamayabilecegˆini ve Ergenekon O¨rgu¨tu¨ kapsamında bir faaliyet olabilecegˆini du¨s¸u¨ndu¨m. Bu nedenle de do¨nem itibarıyla da pek kimseye bu olaydan bahsetmedim."

S¸u¨pheli Cengiz Söğüt de ifadesinde, 2008-2009 yıllarında Yenimahalle Esentepe Mahallesi'ndeki bir eve Okan Aytekin, Gu¨rsel Gündüz, Ertan Arslan ve O¨zgu¨r Türker ile gittiklerini, Okan Aytekin'in evin kapısını ac¸tıgˆını ic¸eriye birlikte girdiklerini, televizyonun ic¸erisine cihaz yerles¸tirdiklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hurşit Tolon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title