Haberler

Hizan'da Çıkan Orman Yangınında 3 Bin Dönüm Orman Kül Oldu

Hizan'da çıkan orman yangınında 3 bin dönüm orman kül olduBİTLİS - Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Akşar bölgesinde çıkan yangında 3 bin dönüm orman kül oldu.

Hizan'da çıkan orman yangınında 3 bin dönüm orman kül oldu

BİTLİS - Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Akşar bölgesinde çıkan yangında 3 bin dönüm orman kül oldu.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Akşar bölgesinde sebebi belirlenemeyen yangına, çevredeki köylü vatandaşlar tarafından ilk müdahale yapıldı. Vatandaşların yardım çağrısı üzerine Bitlis Orman Genel Müdürlüğü'nden gelen ekipler ile köydeki vatandaşlarla birlikte bir haftadır devam eden yangın kontrol altına alındı.

"Birçok hayvan telef oldu"

Köy sakinlerinden biri olan Mecit Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir haftadır ormanın içinde yangını söndürmek için mücadele ediyoruz. Gecemiz gündüzümüz belli olmadan çıkan yangını el birliği ile söndürmeye çalıştık. Birçok hayvan telef oldu. Çıkan yangında 3 bin dönümlük arazi gözlerimizin önünde kül olup gitti" dedi.

Bitlis Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da, "Bitlis ili Hizan ilçesi Aksar köyü yolu güzergahında yolun alt kısmı ve üst kısmında 3 Ağustos 2018 tarihinde yangın ihbarı alındı. Derhal Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile Hizan Orman İşletme Şefliği ekipleri tarafından yangına müdahale edildi. Kaymakamımızın da bizzat katılımları ile birlikte Bitlis Orman İşletmeye ait 1 adet ilk müdahale aracı, 1 adet Arazoz, 5 adet araç ve Hizan Özel İdaresi ve Hizan Belediyesine ait 1 adet itfaiye aracı, 1 adet su tankı, 1 adet dozer ve 1 adet greyder ile yangına müdahale edildi 3 Ağustos 2018 tarihi 21: 00 sıralarında yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları 05.08.2018 tarihinde bitirildi" denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title