Haberler

Heyelan ile Oluşan Sera Gölü Sel Kurbanı Oldu

Heyelan ile oluşan Sera Gölü sel kurbanı oldu Sera Gölü sel sularının getirdiği çöp ve balçığın kurbanı olurken, gelen turistleri kötü bir görüntü ile karşılıyor.

Heyelan ile oluşan Sera Gölü sel kurbanı oldu

Sera Gölü sel sularının getirdiği çöp ve balçığın kurbanı olurken, gelen turistleri kötü bir görüntü ile karşılıyor.

Sera Gölü'ne balçıktan korunması için yapılan bentlerin bile çare olamadı

TRABZON - Trabzon'un Akçaabat ilçesinde 1950 yılında meydana gelen heyelan sonucu oluşan Sera Gölü sel sularının getirdiği çöp ve balçığın kurbanı olurken, turistler kötü bir görüntü ile karşılaşıyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve kirlenmemesi için milyonluk yatırımın yapıldığı Sera Gölü, sel sularının kurbanı oldu. Geçtiğimiz hafta şiddetli yağışların ardından taşan derelerin önüne kattığını sürüklemesiyle selden nasibini alan Sera Gölü'nün yüzeyi çöp ve balçık kapladı. Trabzon'un Uzungöl'den sonra önemli turizm destinasyonlarından ve özellikle Arap turistlerin uğrak yerlerinden biri olan Sera Gölü ziyaretçilerine yüzeyindeki çöplerle kötü bir görüntü çiziyor. Çöp ve kirlilik sorunu bir türlü çözülemeyen Sera Gölü'nün tabanının balçıktan korunması için yapılan bentlerin bile çare olamadı.

Erzurum'dan ailesi ile birlikte gezmek için Trabzon'a geldiklerini belirten Kenan Cinci, "Sera Gölü doğal güzelliğini duyarak geldik ama böyle bir manzara ile karşılaşmayı beklemiyorduk. Gölün kenarına inecektik ama pislikten dolayı inmeyeceğiz. Bu manzara buraya yakışmıyor" dedi.

Her hafta sonu Sera Gölü'ne geldiğini dile getiren Ali Bülbül ise, gölün sel nedeniyle çirkin bir manzara ile kaplandığını söyledi.

Beton duvar ile gündeme gelmişti

Trabzon'un Akçaabat ilçesindeki Yıldızlı mahallesinde 1950 yılında yaşanan heyelan sonucu Derecik Deresi'nin önünü yamaçlarından kopan büyük kayaçların vadinin tabanını kapatmasıyla oluşan Sera Gölü'nü turizme kazandırma çalışmaları sürüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından "Sera Gölü Tabiat Parkı" projesinin ardından kentin en önemli turizm merkezlerinden biri haline gelen Sera Gölü, son olarak beton duvar ile gündeme gelmişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gölün karayolu kenarında yapılan beton duvarın kötü görüntüsü nedeniyle yıkılması talimatını vermesinin ardından beton duvar yıkılarak kötü görüntü ve moloz yığınları temizlenmişti. Beton duvarın yıkıldığı alan için yeni bir proje hazırlanarak, duvarın doğaya uygun yapılması için çalışmalara başlanmış, kısa sürede bitirilen çalışmaların sonunda Sera Gölü'ne uygun bir mimari ile bir duvar inşa edilmişti. Yapılan proje ile gölün yol tarafındaki kıyısında yıkılan beton duvarın yerine göl çevresi ile uyumlu ve daha yeşillik bir görüntü oluşturuldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Trabzon Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title