Haberler

Hedefleri "Geleceğin Suriyesi"nde Görev Almak

Güncelleme:

Suriyeli çocuklar, yarım kalan eğitimlerini sığındıkları Türkiye'de tamamlamayarak ülkelerinin geleceğinde görev almak istiyor.

SALİM TAŞ - İç savaş nedeniyle yakınlarıyla vatanlarından ayrılmak zorunda bırakılan Suriyeli çocuklar, yarım kalan eğitimlerini sığındıkları Türkiye'de tamamlamayarak ülkelerinin geleceğinde görev almak istiyor.

Hayallerini gerçekleştirmek adına savaşa, yaşadıkları acılara inat derslerine dört elle sarılan çocuklar, gelecekte ülkelerinin doktor, mühendis ve öğretmeni olmak için çaba harcıyor.

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da Dünya Şehit Çocukları Vakfınca açılan 11 derslikli Dünya Şehit Çocukları Okulunda da 585 Suriyeli öğrenci eğitim görüyor.

Okul müdürü Suriyeli Emine Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıflarının Suriyeli yetim çocukları ile ailelerinin her zaman yanında olduğunu belirterek, 3 yıldır hizmet veren okuldaki öğrencilerin tüm eğitim ihtiyaçlarının vakıf tarafından karşılandığını ifade etti.

Suriyeli çocukların eğitimlerini tamamlamaları ve güzel bir gelecek sağlamaları için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Köse, şunları dile getirdi:

"Dünya Şehit Çocukları Vakfının açtığı okulda bu yıl 285 kız ve 300 erkek öğrencimiz eğitim görüyor. Sabahları kızlar öğleden sonra da erkekler ders alıyor. Çocuklarımızın formaları, ders kitapları ve kırtasiye malzemeleriyle servisleri de dahil tüm giderleri vakfımız tarafından karşılanıyor. Bu çocuklarımız yarının mühendisleri, doktorları, öğretmenleri, hakimleri ve profesörleri olacak. Çocukların, ülkelerine geri döndüklerinde Suriye'yi kalkındırmaları için çalışıyoruz."

Öğretmen Abdulrazzak Rehhal de Suriye'nin Türkiye gibi özgür ve demokratik ülke olmasını temenni ederek çocukları bu doğrultuda yetiştirdiklerini belirtti.

Okulun 4. sınıf öğrencisi Şerif Recco, 3 yıl önce Halep'te yaşanan çatışmalarda babasını kaybetmesinin ardından annesi ve dedesiyle Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

Okulunu ve arkadaşlarını çok sevdiğini anlatan Recco, "Bize sahip çıkan Türkiye'ye ve bize eğitimimize fırsatı veren hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Eğitimimi tamamladıktan sonra mühendis olmak istiyorum. Savaşta yok olan ülkemi yeniden kurmak istiyorum" dedi.

Ahmet Talluf da Suriye'de savaşın bir an önce bitmesini ve tüm ülke halkının evine dönmesini diledi.

Dünyanın hiçbir yerinde savaş olmasını ve insanların ölmesini istemediğini belirten Talluf, "Türkiye'de huzurluyuz. İnşallah ülkemde de huzur sağlanır. Tıp fakültesinde okumak istiyorum. Okulumu bitirip kalp doktoru olmak istiyorum. Yüreği yaralı olan tüm Suriye halkının tedavisini yapmak istiyorum" diye konuştu.

Okulda 10. sınıfta olan Muhammed Hamza da mühendis olmak istediğini, savaşta yıkılan ve taş üstünde taş kalmayan ülkesini yeniden inşa edeceğini anlattı.

Kaynak: AA / Yerel

Emine Köse Türkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title