Haberler

Hdp'li Yıldırım'dan Nevruz Açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, ulusların geleneğinde, tarihinde ve maneviyatında önemli yerlere sahip olan bayramların izinle kutlanmadığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, ulusların geleneğinde, tarihinde ve maneviyatında önemli yerlere sahip olan bayramların izinle kutlanmadığını söyledi.

Muş Valiliği'nin bugün düzenlenmesi planlanan Nevruz kutlamalarına izin verilmemesine tepki gösteren HDP Milletvekili Ahmet Yıldırım, parti binasında basın açıklaması yaptı. HDP Milletvekili Burcu Çelik Özkan ve partililerin de katıldığı toplantıda konuşan Ahmet Yıldırım, nevruzun 2 bin 700 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak, "Öncelikle kabul etmemiz gereken husus, nevruz ruhunu, felsefesini 2 bin 700 yıl önce Ninova kentindeki zalim Dehak'a karşı direniş ve dirilişten almaktadır. Ortadoğu halkları, başta Kürt halkı olmak üzere farklı inançlar, etnik yapılar, kimlikler, Kafkasya'ya varıncaya kadar 2 bin 700 yıldır nevruzu hem bir baharın müjdecisi, hem özgürlüğün, hem barışın, hem dirilişin simgesi olarak kutlamaktadır. 2 bin 700 yıl önce, daha devletler yokken kutlanan bu özgürlük, barış ve diriliş bayramı, hiçbir yasal izne tabi değildir. Ulusların kaderinde önemli noktaya sahip olan bayramlar, valiliklerce, bakanlıklarca verilen izinlerle kutlanmazlar. Biz bu anlamda, sadece bir yasal prosedürü yerine getirmek üzere hareket ettik. Tertip komiteleri, halkın coşkusunun, bayramının önüne geçme gibi bir şey nevruzun ruhuna da denk düşmüyor. Köyden, mahalleden, sokaktan, ilçelerden kentlere kadar her yer nevruz alanıdır, kutlanır ve bunların hiçbiri de izne tabi değildir" dedi.

"Ne zamandan beri ulusların geleneğinde, tarihinde, maneviyatında önemli yere sahip olan bayramlar izinle kutlanıyor" diyen Ahmet Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim kimden izin alınarak kutlanıyor. Bu devletin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni oluşturan bütün halkların alın teriyle, kanıyla kurulmuş bir devletin önemli günleri olduğu için izinlere tabi değildir. Bunlar 90-95 yıllık bayramlarsa, nevruz 2 bin 700 yıllık bir bayramdır. Onun için biz izne tabi olması anlayışını reddediyoruz, mahkum ediyoruz." - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

halkların demokratik partisi Ahmet Yıldırım muş valiliği Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title