Haberler

Hdp'li Vekilden Valiye Tazminat Tepkisi

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Vali Osman Kaymak’ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı tazminat davasına tepki gösterdi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Vali Osman Kaymak'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı tazminat davasına tepki gösterdi. Önlü, Vali Kaymak'ın dilekçesinde halkın değerlerinden bahsettiğini belirterek, "Kentteki bütün sivil toplum örgütleri tanıklığında yapılacak tartışmada kim kabul görmüyorsa buradan çekip gitmelidir" dedi.

HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, İl Eş Başkanı Aslan Çağ ve partililerle birlikte il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin ardından Vali Osman Kaymak'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı 30 bin liralık tazminat davasına değinen Önlü, "O gün sarayın çetesi olan polisler bana sen kimsin diye sordu. Ben de vekilim deyince neyin vekilisin şekilde hakaretvari konuştular. Resmi görevliye rağmen kolumdan tutulup çekiştirildim, hakarete uğradım. Benim oradan valiye sarf ettiğim bu kadar olay yaşanırken hiçbir şeye müdahale etmedi, muhatap olmadı. Bizimle görüşme bile yapmadı. Tam da kendi makamının önünde bunlar yaşanırken ben de makama doğru giderek sarayın çetesi olan kişiler için saray çetelerinin itlerini buradan al dedim. Vali de bana kullandı diyor. Halbuki oradaki polislere sorsa öyle olmadığı anlaşılacak. Görüntüler de var" dedi.

Dava dilekçesinde seçilen bir vekilin nasıl davranması gerektiğini yönünde ifadeler yer aldığına değinen Önlü, "Bu dilekçeyi avukatı yazmışsa haddini aşmıştır. Ama yok kendisiyse bu halkın değerlerinden, kültüründen, halka karşı saygıdan bahsediyor bunu en son söylemesi gereken validir. Bu halkın dağını, taşını yaktı. Ziyaretlerini bombaladı, yaktı. Mezarlarını yerle bir etti. Cemevini yıktı. Onlarca insanı tutukladı. Yetmedi emniyet müdürü çıkıp bu halkı sapıklıkla suçladı. Halka karşı işlenmiş bunca suçun hesabını vermeyecek ve halkın değerlerinden bahsedecek. En son bahsetmesi gereken kişidir. Böyle bir hakkı yoktur" diye konuştu.

Vali Osman Kaymak'a çağrıda bulunan Önlü, "Dersim'deki bütün sivil toplum örgütleri, basın da dahil tanıklık yapsın. Kim burada kabul görmüyorsa buradan çekip gitmelidir" dedi. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Alican Önlü Tunceli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (8)

Şiddete ve teröre karşıyım:

Milletvekil değil sanki pkk nın dağ kadrosundan. . Tabi bunları bu hale getiren akp hükümetidir. . Salınmayacak kişileri saldılar, hapisteki pkk lıları saldılar. . Bir de ''çözüm süreci'' denilen fiyasko var. . Bu süreçte meğer pkk şehir ve mahallelere yığınak yapmış. . Eğer doğru dürüst bir hükümet olsa terör örgütü bu kadar ötmez. . Demokrasiden anlamaz pkk. . Peki İran da yapsana bu olayları. . İpte sallandırırlar. . İran daki kürtler korkularından kendine kürt bile diyemez. .

1
6
yanıtYanıtla
Halkımız unutmadı:

Dersim halkı bu milletvekiliyi hiç sevmez. . Bir de demogoji yaparak konuyu çarpıtıyor, '' sivil toplum örgütleri ve basın tanıklık yapsın ''diyor. O sivil örgütleri gerçek sivil örgütleri olsaydı sen orada yaşayamazdın. . Sivil örgütleri ve basın ne acıdır ki pkk nın baskısı ve tehditleri altındadır. . pkk nın tehdit ettiği ve çeşitli dönemlerde halkı ve sivil örgütlerini uyardığını sanki kendisi bilmiyor. . Üstelik kendisi de aynı yöntemlere başvurmuş ve 5 yıla yakın hapis yatmıştır.

1
6
yanıtYanıtla
Dersimşah:

Bu milletvekili Tunceli milletvekili değildir, çünkü Tuncelinin hiçbir sorunu ile ilgilenmemiştir. . Daha çok kürt milliyetçilerine hizmet etmiştir. . Kendisine sormak lazım Tunceli için ne yaptın?. Tuncelili fakir öğrencilere burs verdin mi?. . Ne gezer? AmaTunceli halkı çok iyi bilmektedir ki bu kişinin nereye yardım ettiğini. . Dersim halk bu milletvekili çok iyi tanır. . Tuncelinin sorunları ile hiç ilgilenmeyen bu milletvekilinin Tunceli de ne işi var?. . Git şırnaka, silopiye, hendek çukur kaz. .

2
4
yanıtYanıtla
gazel:

Sahiden bu milletvekili çukur ve hendek kazmayı savunuyorsa gitsin kendi evinin önündeki caddedede hendek çukur kazsın. . Şunu anlayamıyorum. pkk nın elinde silahlar roketler var, saldırıyor , asker karşılık veriyor. . Halen pkk yı savunanlar neyi amaçlıyor?. . Üstelik hdp li milletvekilleri. . Yani iç savaş mı olsun , insanlar mı ölsün? Yuh size!. .

yanıt0
yanıt2
vartolu:

pkk demek yalan ikiyüzlülük demek. . pkk diyor ki askerler cami cemevi yaktı külliyen yalan. . Varto da yıkık bir binaya cemevi tabelası astılar ve resim çektiler. . İşte askerler cemevi yıktı diye yalan uydurdular. . Hepsi yalan. . pkk da yalan bitmez. . Peki sorun pkklılara hangi köyün cemevi yıkıldı. . isim vermezler. . çünkü yalan vartoda hiçbir yerin cemevi yıkılmadı

1
4
yanıtYanıtla
Tunceli halkı:

miletvekili yalan söylüyor. . Dersim ile ilgisi yoktur bu milletvekilinin. . Dersim halkı şiddete teröre karşıdır. . Terör nereden gelirse gelsin. . Bu milletvekili pkk nın bombalarına, mayınlarına karşı bir gün bir tepki göstermemitir. . Zaten pkk davasında hapis yatmıştır. . Bu milletvekilinin Dersim değerleriyle ilgisi yoktur. . pkk yı her yerde savunagelmiştir. . askerler hiçbir yerde cemevini yıkmamışıtır. . Yıkılan yerler pkk nın barınaklarıdır. . Yoksa dağ başında kimsenin olmadığı yerde cemevi ne arar.

0
4
yanıtYanıtla
Diyarbakırlı:

hdpli milletvekil diyarbakıra bir gitsin görsün pkk lıların halkı ne hale getirdiğini. . pkk diyarbakır halkını aç susuz bıraktı. . her taraf hendek, yıkılan evler göçler. . Görün pkk lı hainlerin diyarbakırı ne hale getirdiğini. Diyarbakır halkı kan ağlıyor pkk nın ihaneti yüzünden. .

1
1
yanıtYanıtla
mazdek:

Osman Öcalan diyor ki: Sakine Cansız''ı Rıza Altun öldürttü. . Pkk nın içinde Osman Öcalan''ın adamları var. . Gidin Osman Öcalan''a sorun. . Size kaynak. . Rıza Altun Tunceli belediyesi eşbaşkanı Nurhayat Altun''un ağabeyi. . Altunlar Kayserili. .

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title