Haberler

Hdp İzmir Milletvekili Doğan Açıklaması

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Malatya'da bazı evlerin işaretlenmesiyle ilgili, "Sayın İçişleri Bakanı'nı bir kaç kez aramama rağmen bana dönmedi, soruşturmanın ne düzeyde olduğuna ilişkin sorularıma cevap vermedi.

HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Malatya'da bazı evlerin işaretlenmesiyle ilgili, "Sayın İçişleri Bakanı'nı bir kaç kez aramama rağmen bana dönmedi, soruşturmanın ne düzeyde olduğuna ilişkin sorularıma cevap vermedi. Bunun da peşindeyiz." dedi.

Doğan, partisinin Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve Tunceli Milletvekili Alican Önlü ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 1978 yılında yaşanan "Maraş olayları" ile Kahramanmaraş Valiliğinin il genelinde anma etkinliği, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması ve benzeri etkinlikleri yasaklamasına değindi.

Valiliğin kararını eleştiren Müslüm Doğan, Maraş olaylarında bir inancın, bir kültürün, bir ortaklığın yok edilmek istendiğini, şimdi ise bu olaylara ilişkin anmaların engellenmeye çalışıldığını söyledi.

Doğan, "Maraş anması aslında, tarihin karanlık sayfasına işaret etmek, bir yüzleşmeyi gerçekleştirmek üzere yapılan bir anmadır. Bu anmayı engellemek, yasaklamak, yüzleşmekten kaçmaktır. Bu yüzleşmeyi gerçekleştiremezsek, ülkemiz gerçek bir demokrasiye kavuşamaz." diye konuştu.

Malatya'da kısa süre önce Alevi vatandaşlara ait evlerin işaretlendiğini anımsatan Müslüm Doğan, şöyle konuştu:

"Sayın İçişleri Bakanı'nı birkaç kez aramama rağmen bana dönmedi. Sayın İçişleri Bakanı'na hal hatır soracak değilim. Bu soruşturmanın ne düzeyde olduğuna ilişkin sorularıma cevap vermedi. Bunun da peşindeyiz. Aleviler artık eski Aleviler değil. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. Aleviler, bu ülkede kardeşçe, barış içinde, eşit koşullarda yaşamanın koşullarını oluşturmaya çalışacaktır."

HDP Gaziantep Milletvekili Toğrul da Kahramanmaraş'ta o günlerde açılan yaranın hala kanadığını belirterek, yaşananların arka planlarının ortaya konulmamasının yeni acılara davetiye çıkarmak anlamına geleceğini söyledi.

HDP Tunceli Milletvekili Öncü ise Alevilere yönelik ayrımcı bir zihniyetin olduğunu ileri sürerek, "Tek çıkış yolu, muhalif kesimlerin bu zihniyete karşı ortak bir mücadele vermesidir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Müslüm Doğan Malatya İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title