Haberler

Hdp İl Binası'nda "Polis Operasyonu" Açıklaması

Zeki GÜNAL / İstanbul DHA

Halkın Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, bugün sabah saatlerinde HDP İstanbul İl Binası'na polisin yaptığı operasyon ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da konuştu.

"GELİN HEP BİRLİKTE BÜYÜK BİR SAVAŞ HAMLESİNE KARŞI BÜYÜK BİR BARIŞ HAMLESİ BAŞLATALIM"

Konuşmasında Kaya, "Hoş geldiniz demek istiyordum ama şu manzara hoş mu? değil mi? nasıl bir ortam içerisinde olduğumuzu çok iyi gösteriyor. ve şu an bu kareler tarihe geçiyor. Eğer siz gerçekten bu halkın huzurunu, bu ülkenin barışını istiyorsanız 24 saatte bunu gerçekleştirmenin önünde hiçbir engel yok. Gerçekten samimiyseniz, gerçekten barışı istiyorsanız, gerçekten 'acılı insanlar bu ülkede olmasın' diyorsanız, 'hiçbir insanımız katledilmesin, annelerin, babaların evlatların, eşlerin yüreğine ateş düşmesin, evlere tabutlar gelmesin, gençler de, polisler de, asker de kimse katledilmesin' diye gerçekten istiyorsanız; 24 saatte biz bu ülkeyi bir barış yurduna, bir cennet yurduna döndürebiliriz. Bir kez daha bu sözümü haykırıyorum; vekillerimizin, başkanlarımızın, yöneticilerimizin, bütün halkımızın talebini bir kez daha haykırıyorum: Gelin sevgili halkımız, ey HDP'li olmayanlar, 'katliamları istemiyoruz' diyen bütün halkımız gelin hep birlikte büyük bir savaş hamlesine karşı, büyük bir barış hamlesi başlatalım." dedi.

İl Örgütü adına Yılmaz Yücel tarafından yapılan basın açıklamasında da, "Yakın zamanda yine il binamız basılmış, bütün katlarımız, arşivlerimiz tahrip edilmişti. Bugün yine aynı manzara ile karşıkarşıyayız. Gece boyunca 32 arkadaşımız gözaltına alındı. arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmalarını sizin huzurunuzda bir kez daha talep ediyoruz. Duvarlara 'Geldik yoktunuz' yazdılar. Gece kimseyi bulamayacakları bir vakit geldiler. Oysa biz gördüğünüz üzere buradayız. 'Yine geleceğiz' yazmışlar, gelebilirler, biz buradayız" ifaderleri kullanıldı.Basın açıklamasının yapıldığı HDP İl Örgütü'nde polisin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüda Kaya İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title