Haberler

HDP Batmanda Miting Düzenledi

Güncelleme:

HDP adayları, Batmanın Gültepe Mahallesinde miting düzenledi.

Gültepe'de coşkulu tanıtım

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden partimiz HDP, Gültepe Mahallesi'nde düzenlediği miting ile adaylarını halka tanıttı.

Yurt dışındaki seçim çalışmaları nedeniyle Adayımız Ali Atalan'ın katılamadığı programa diğer adaylarımız Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Hasan Yağız Gültepe halka tanıtıldı.

HDP ve DBP il eş başkanları ve yöneticilerinin de eşlik ettiği adaylara, halk büyük ilgi gösterdi.

Milletvekili Aday Saadet Becerikli, AKP'nin HDP ve halkların birlikteliğinden korktuğunu belirterek, AKP'nin açıklamış olduğu seçim beyannamesinde çözüm sürecine yer vermeyişine dikkat çekti.

AKP'nin bu durumu beyannamedeki "sayfaların düşmesiyle" izahı bile yapılamayacak bir durum olduğunu söyleyen Becerikli, "Buna kim inanır" diye sordu. AKP'nin çözüm sürecine dair hiçbir çalışmasının olmadığını söyleyen Becerikli, "AKP'nin tek derdi 400 milletvekili ve Erdoğan'ı başkan yapmak. Bu şekilde tek kişiyle Türkiye'yi yönetmek istiyor" dedi. Becerikli, AKP'nin PKK'yi "terörist" olarak ele almasını "abesle iştigal" şeklinde değerlendirerek, HDP'ye dönük saldırıların teröristin kim olduğunu gösterdiğini söyledi.

'BATMAN'DA PROVOKASYON PEŞİNDELER'

Milletvekili adayı Hasan Yağız ise "HDP ile özgürlük, demokrasi ve eşitlik adına birleşelim. Bizim önümüzü almak için provokasyonlar geliştirmek istiyorlar. Batman'da da provokasyon peşindeler. Gençliğimize yöneliyorlar. Ama biz bu provokasyonlara gelmeyeceğiz" dedi.

Son olarak konuşan Milletvekili Adayı Ayşe Acar Başaran ise, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın başlattığı çözüm sürecine sahip çıkmak için 7 Haziran seçimlerinin önemli olduğunu söyleyerek, halkı "çözüm sürecine" sahip çıkmaya çağırdı.

Miting çekilen halaylarla son buldu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Ayşe Acar Başaran Saadet Becerikli Hasan Yağız Gültepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title