Haberler

Hdp Adıyaman Milletvekili Yıldırım Açıklaması

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, esnek çalışmayı düzenleyen yasa tasarısı ile ilgili olarak, "İşçi sınıfının tarihsel kazanımlarına karşı yapılmış yeni bir saldırıdan başka bir şey değildir.

HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, esnek çalışmayı düzenleyen yasa tasarısı ile ilgili olarak, "İşçi sınıfının tarihsel kazanımlarına karşı yapılmış yeni bir saldırıdan başka bir şey değildir." dedi.

Yıldırım, düzenlediği basın toplantısında, esnek çalışma ve özel istihdam bürolarını düzenleyen yasa tasarısının gelecek haftalarda TBMM Genel Kurulunda görüşüleceğini belirterek, düzenlemeye karşı olduklarını söyledi.

"Tasarı, işçi sınıfının tarihsel kazanımlarına karşı yapılmış yeni bir saldırıdan başka bir şey değildir." diyen Yıldırım, kamuoyunda "kiralık işçi tasarısı" olarak nitelendirilen düzenlemenin istihdamı artırmayacağını, aksine daha da azaltacağını, sınırlı iş güvencesini yok edeceğini ileri sürdü. Yıldırım, düzenlenmenin sermaye için çıkarılmak istendiğini, işveren sendikası dışındaki tüm işçi sendikalarının düzenlemeye karşı olduğunu ifade etti.

Esnek çalışma rejimiyle işçilerin kiralanabilen nesneye dönüşeceğini savunan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Mevcut kapitalist üretim tarzı halihazırda zaten ücret köleliğidir. Ancak işçi, dolaylı da olsa kendi iş gücünün sahibidir. Esnek çalışma ile işçiler artık iş güçlerinin de sahibi olmayacak. Türkiye'de işçi sınıfının durumu zaten çok kötüdür. Türkiye'de işçiler; dünyada en az ücret alan, en örgütsüzleştirilmiş, en çok çalışan ve en çok ölen işçilerdir. Tasarıyla, bu durum daha vahim hale gelecek. Şirketler, ihtiyaç duyacağı her konuda gerekçe göstererek kolaylıkla işçi kiralayabilecek. Kiralık işçi, söylendiği gibi istisna değil kural olacak. Kiralık işçi, aynı işyerinde bir yıldan daha az çalışacağı için kıdem tazminatı ve yıllık izin gibi haklardan da mahrum olacak. Kiralık işçiler en fazla 8 aylığına kiralanabileceği ve iş bittikten sonra yeni bir kiralama güvencesi olmadığı için çalışamayacak."

Yıldırım, Türkiye'de işsizliğin kronik sorun olduğuna işaret ederek, esnek çalışmanın işsizliği azaltacağı iddiasının doğru olmadığını, esnek çalışma düzenlemesinin olduğu AB ülkelerinde işsizliğin yükseldiğini ileri sürdü.

HDP olarak, esnek ve güvencesiz çalışma rejimine karşı güvenceli iş yaşamının hayata geçmesini istediklerini anlatan Yıldırım, "Emeği sermayeye ezdiren bu düzenlemenin yasalaşmaması için gereken her şeyi yapmaya hazırız. Muhalefet partilerini ve tüm işçileri, demokratik araç ve biçimlerle bulundukları yerde düzenlemeye karşı muhalefete ve direnişe çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Politika

Behçet Yıldırım Adıyaman Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Eeeeee:

Ortalığı karıştırmaktan başka bi işi yok HDP oysaki adıyaman yıllardır kürdün ,Aboslar, alevi sünusun ermenii ler kapı komşular olduğun bilmiyormuş geri zekali

2
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title