Haberler

Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri"

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu iş birliğinde cazibe merkezleri kapsamında, "Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri" toplantısı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) ile Moda ve Hazır Giyim Federasyonu iş birliğinde cazibe merkezleri kapsamında, "Hazır Giyimde Yatırım Fırsatları ve Tanıtım Günleri" toplantısı düzenlendi.

Van TSO salonunda düzenlenen toplantıya Türkiye'nin farklı kentlerinden alanında uzman kişiler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, nüfus ve ekonomik anlamda Van'ın bölgede öne çıktığını söyledi.

Civelek, şunları kaydetti:

"Kalınma Bakanlığımız tarafından hazırlanan bölgesel gelişim açısından Van, çekim alanı olarak nitelendirilmiştir. Van, cazibe merkezleri kapsamında desteklenen ilk 11 ilden biridir. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) üzerinden hazırlanan yatırımlar kentimize kazandırılmıştır. Bu yatırımlardan biri Tekstil Kent'tir. Tekstil Kent'te kurulan fabrikalarımızın hemen hemen hepsi yatırımcılara tahsis edilmiş ve yoğun talepten dolayı yer verilemeyen yatırımcılarımıza da başka alanlarda yer tahsis ettik."

Van TSO Başkanı Necdet Takva ise kent açısından önemli bir çalıştaya ev sahipliği yaptıklarını ifade etti.

Hükümet tarafından 23 ilde başlatılan Cazibe Merkezleri Programı'nın anlamlı olduğuna işaret eden Takva, "23 ilde uygulanacak program gerçekçi yaklaşımlar ve çözüm odaklı planlamalarla başarılı sonuçlar ortaya çıkarabilir. Bu nedenle programın bu yönüyle de değerlendirilmesi çok önemlidir. Yine devlet desteklerinde 6. Bölge Teşvikleri kapsamında bulunan ilimiz yatırım için uygun fırsatlara sahiptir." dedi.

Bölgede faaliyet gösteren iş örgütü olduklarını söyleyen Doğu Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (DOĞUSİFED) Başkanı Müslüm Erbay, Van'ın kalkınmasının yakın illerin kalkınması anlamına geldiğini söyledi.

Erbay, "Bölgenin analizine baktığımız zaman temel olarak 4 ana sektörde öne çıkıyoruz. Bunlar tarım, hayvancılık, madencilik ve turizmdir. Tekstil Kent'in kurulmasıyla beşinci ana bir sektör daha ilimizin ekonomisine önemli bir katkı sundu." diye konuştu.

Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, Türkiye'nin her noktasında Türkiye ve insanlık için üretim yaptıklarını söyledi.

Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak ve Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Tan da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcılara plaket verildi.

Toplantı, "Hazır Giyim Sektörü ve Van" paneliyle sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Moda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title