Haberler

Havza'da "Kitaplarda Buluşuruz" Projesi

Havza ilçesinde uygulanan "Kitaplarda buluşuruz" projesi kapsamında veli, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla sınav gerçekleştirildi.

Havza ilçesinde uygulanan "Kitaplarda buluşuruz" projesi kapsamında veli, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla sınav gerçekleştirildi.

Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda uygulamaya konulan proje kapsamında 60 veli, 20 öğretmen ve 200 öğrencinin katılımıyla sınav yapıldı.

Katılımcılara bir ay boyunca okudukları kitaplarla ilgili sorular yöneltilen sınav sonucunda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilecek.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, okulda sınava giren velilerle sohbet ederek, proje hakkında okul yetkililerinden bilgi aldı.

Velilerin de kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının önemine değinen Sağlam, "Velilerimiz, öğrencilerimizin ilk eğitimcileri. Çocuk, evde gördüğünü hayatına uyguluyor. Bu bağlamda velilerimizin kitap okuma alışkanlığı edinmesi, çocuklarımızın eğitimlerini doğrudan etkileyecektir." dedi.

Okul müdürü Hüseyin Yavuz ise, öğrencilerin az kitap okumasının sebebini araştırırken anne babalar ile öğretmenlerinin bu konuda çocuklara örnek olamadıklarını gördüklerini anlattı.

Yavuz, "Proje kapsamında öğretmen, öğrenci ve velilerimiz bir ay boyunca aynı kitapları okudu. Sınıf düzeylerine göre seçilen kitapların sınavını da bugün yaparak büyük aşama kaydettik. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yavuz, proje ile öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Yavuz Havza Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title