Haberler

Havlu Bornoz Festivali İçin Bornozlu Basın Toplantısı

DENİZLİ'de bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali'nin tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılan işadamları, basın mensuplarının karşısına bornoz giyerek çıktı.

DENİZLİ'de bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Dünya Türk Havlu Bornoz Festivali'nin tanıtımı için düzenlenen toplantıya katılan işadamları, basın mensuplarının karşısına bornoz giyerek çıktı.

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) koordinatörlüğünde bu yıl 6'ncısı düzenlenecek Türk Havlu Bornoz Festivali'nin tanıtımı için bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenlendi. Tanıtım toplantısına iş adamları bornoz giyerek katıldı. Toplantıda Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Koltuksuz ve dernek üyeleriyle birlikte, proje destekçileri Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen, Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğluyer aldı. Bu yıl yapılacak festivalin programı hakkında bilgiler veren DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, Denizli'nin tekstil tarihinin başkenti durumunda olduğunu, Türk havlusunun da 2 milyar dolarlık ihracata sahip olduğunu belirterek, festivalin ulusal ve uluslararası alanda her geçen yıl daha da yer edindiğini söyledi. Koltuksuz, bu yıl 16 Mart'ta, Türkiye Ev Tekstili ve Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) ev sahipliğinde festivalin İstanbul kutlama programının gerçekleştirileceğini, 18 Mart Cumartesi günü BASİAD tarafından Denizli'nin Babadağ ilçesinde kutlama programı yapılacağını söyledi. Koltuksuz, 25 Mart'ta Denizli Ticaret Odası'nda (DTO), TETSİAD Başkanı Ali Sami Aydın'ın da katılacağı markalaşma temalı bir toplantının yapılacağını, bu toplantıyla eş zamanlı olarak bir AVM'de ünlü şarkıcı ve oyuncu Keremcem ve ünlü model Deniz Akkaya'nın sevenleriyle buluşup, imza günü düzenleyeceğini söyledi. Düzenlenen etkinliklerin ardından geleneksel kortej yürüyüşüne geçileceğini aktaran Koltuksuz, "Programın ardından tüm davetliler geleneksel kortej yürüyüşü için DTO önünde buluşacak. Kortej yürüyüşünde her yıl olduğu gibi Denizli protokolü, tekstilin her alanında yer alan işveren ve işçilerle birlikte, Denizli halkı ve tekstil bölümü öğrencileri yer alacak. Ayrıca kortej yürüyüşüne ünlü sanatçılar Keremcem ve Deniz Akkaya da katılacak. Ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan tekstilin içinde yer alan herkesin bu festivali benimsemesini ve desteklemesini istiyoruz" dedi. Toplantıda söz alan BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu ise Babadağ ilçesinde düzenlenecek olan kutlama programında bir panayır atmosferi yaratmak istediklerini söyledi. Türk Havlu Bornoz Festivali'nin kentin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayarak herkesin etkinliğe destek vermesi gerektiğini ifade etti.

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen de, düzenlenecek festivalle kenti tekstil anlamında marka şehir durumuna getirmek istediklerini kaydetti.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Keremcem Babadağ Denizli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title