Haberler

    Havacılar 6 Ekim'de İstanbul Airshow' da Buluşacak

    Bölgenin en büyük sivil havacılık fuarı olan İstanbul AirShow, 6 Ekim'de Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda kapılarını açıyor.

    Bölgenin en büyük sivil havacılık fuarı olan İstanbul AirShow, 6 Ekim'de Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda kapılarını açıyor. Türkiye'nin hızla büyüyen havacılığının yansıması olan fuara 38 ülkeden 162 şirket katılıyor.

    Mint Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda bu yıl milli tasarım uçak ve havacılık sanayi ön planda. 'Yerli Yolcu Uçağı' olarak kamuoyunda bilinen TRJ328 serisi ilk defa İstanbul'da tanıtılacak. Ankara merkezli TRJet, ABD'nin önde gelen havacılık şirketlerinden Eren ve Fatih Özmen çiftinin sahip olduğu Sierra Nevada Corporation tarafından kuruldu. 30 koltuklu Alman Dornier 328 yolcu uçağının tüm haklarını satın alan şirket, modifikasyonun ardından bu uçağı Ankara'da imal etmeye başlayacak. Şirketin ikinci projesi ise sıfırdan tasarlanacak TRJ628 tipi 60-70 koltuk kapasiteli uçak olacak.

    HÜRKUŞ İSTANBUL'A GELİYOR

    Türk Havacılık ve Uzay Sanayi TAI, geçtiğimiz aylarda EASA tarafından onaylanarak bir ilke imza atan Hürkuş uçağını İstanbul'a getiriyor. Ayrıca TAI, sivil modelleri geliştirilecek yerli helikopter projesiyle ilgili son gelişmeleri paylaşacak. Fuarın kapalı alanında ise Türkiye'de havacılık sanayine imalat yapan şirketlerin ciddi katılım dikkat çekiyor.

    HELİKOPTER PAZARI HAREKETLİ

    Helikopter pazarında ise büyük rekabet var. Leonardo adını alan AgustaWestland ile Kaan Havacılık, AW169, AW139'u, Amerikan Bell ise Saran Havacılık ile 407GXPG ve 429 modellerini sergiliyor. Hem asker hem de sivil pazarda yer alan Sikorsky de fuarda yerini alıyor

    İŞ JETLERİNE FALCON DAMGASI

    Fransız imalatçı Dassault, Falcon ailesinin yeni modellerini İstanbul'da iş adamları ile buluşturacak. En son modeli Falcon 8X için sertifikasyon sürecini aşan Dassault, Türkiye temsilcisi Soylu Havacılık ile yeni siparişler almayı hedefliyor.

    Florya tarafında yapılacak fuar, 9 Ekim'e kadar açık olacak. Istanbul AirShow'un basın sponsorluğunu, Kokpit Havacılık Programı yapıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Ekonomi

    Fatih Özmen Türkiye Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title