Haberler

Halk Ozanları, "Genç Yetenekleri" Aradı

Afşin Halk Ozanları Derneği, "O ses Afşin" adlı ses yarışması düzenledi.

Afşin Halk Ozanları Derneği, "O ses Afşin" adlı ses yarışması düzenledi.

Hayati Vasfi Taşyürek ve Aşık Mahzuni Şerif gibi dünyaya malolmuş değerler yetiştiren Afşin'de, halk ozanları tarafından bu unvanın devam ettirilmesi ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için "O ses Afşin" adlı ses yarışması yapıldı.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlenen yarışmada konuşan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, ozanlık ve şairlik kültürünün gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarmasının önemini anlattı.

Ses yarışması ile yeni yeteneklerin çıkmasına ve tanınmasına vesile olunacağını belirten Gedik, şunları söyledi:

"Belediye olarak sosyal ve kültürel alanda ilçemizde vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İlçemizdeki Halk Ozanları Derneğimiz sesi ve hitabı güzel olan genç sesleri ortaya çıkarmak için çalıştı. Bu yarışmanın Afşin'imize yeni Aşık Mahzuni Şerif'ler, Hayati Vasfi Taşyürek'ler kazandırmasını ümit ediyorum."

Yarışmayı kaymakamlık ve belediye desteğiyle düzenlediklerini belirten Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanı Ahmet Karakaya ise yarışmayla duyulmamış sesleri tanıtmak ve ozanlık kültürünün devam ettirilmesi sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Genç yetenekleri halka kazandırmak istediklerini söyleyen Karakaya, şunları kaydetti:

"İlçemizde sesi güzel bir çok genç yetenek olduğunu biliyoruz. Amacımız bunları ortaya çıkartmak ve ozanlık, şairlik kültürünü devam ettirecek, bayrağı teslim edecek yeni sesleri tespit etmek. Bu nedenle ses yarışmasını düzenledik."

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, Mert Yeşil birinci, Döne Başpınar ikinci ve Deniz Tugan üçüncü oldu.

Kaynak: AA / Güncel

Mahzuni Şerif Ali Gedik Karakaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title