Haberler

Otobüs Şoförü Yolculara Aldırış Etmedi, Engelli Çocuk İçin Güzargahını Değiştirdi!

Güncelleme:

Kocaeli'de otobüs şoförü, saatlerce durakta bekleyen engelli çocuk için güzargahını değiştirdi. O anları anlatan sürücü, "Çocuğun gülüşü her şeye bedel." dedi.

Kocaeli'nin Derince ilçesinde saatlerce annesi ile birlikte durakta otobüs bekleyen engelli çocuğu kucağına alarak halk otobüsüne bindiren sürücü, anne ve engelli çocuğu için diğer yolculardan gelen tepkilere aldırış etmeden güzargahını değiştirdi. Güvenlik kameralarına yansıyan o anları anlatan sürücü, "Engelli çocuğun gülüşü her şeye bedel" dedi.

ANNE VE ENGELLİ OĞLUNU GÖRDÜ

Kocaeli'nin Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi'nde meydana gelen olayda İzmit-Derince arasındaki hatta çalışan 41 J 0233 plakalı özel halk otobüsünün sürücüsü Yakup Sağlam, güzergahında seyir halindeyken durduğu bir durakta ismi öğrenilemeyen ve tekerlekli sandalyede bekleyen oğlunu gördü.

ENGELLİ ÇOCUĞU KUCAĞINA ALARAK OTOBÜSE BİNDİRDİ

Araçtan inerek anne ve oğluna gitmek istedikleri yeri soran sürücü Sağlam, yaklaşık 1 saat boyunca durakta beklediklerini ve gidecekleri yerin kendi güzergahı dışında olduğunu öğrendi. Kendilerini gitmek isteyeceği yere götüreceğini söyleyen sürücü Yakup Sağlam, engelli çocuğu kucağına alarak otobüse bindirdi.

Otobüs Şoförü Yolculara Aldırış Etmedi, Engelli Çocuk İçin Güzargahını Değiştirdi!

GÜZERGAHI DEĞİŞTİRDİ

Daha sonra otobüste bulunan diğer yolculara engelli çocuk ve annesi için güzergahını değiştireceğini söyledi. Otobüsteki bazı yolcuların tepkisine aldırış etmeden güzergahından çıkan sürücü, anne ve oğlunu istedikleri yerde tekrar kucağına alarak indirdi.

"BAKTIM KİMSE YARDIM ETMİYOR, BEN İNDİRDİM ÇOCUĞU"

Yolcuların tepkilerine rağmen güzargahından çıkmanın sonuçlarını göze aldığını belirten Sağlam, "Tura çıktım, 111 numaralı hatta çalışıyorum. Ondan sonra durağa yanaştım. Bir abla tekerlekli sandalyedeki oğluyla bekliyordu. 2-3 tane otobüs geçmiş duraktan, engelli rampası olmadığı için alamamışlar. Ben de durağa yanaştım. Abla, Postane Caddesi'ne gideceğini söyledi. Arka kapıyı açtım. İmdat kolunu çektim, aşağıya indim. Çocuğu kucağıma aldım. Benim de ayağımda platin var, geçirdiğim trafik kazası sonrasında takılmıştı. Taşıyabilir miyim diye düşündün ama sonra baktım burada bekliyor, araçlar almadan geçmiş. Ondan sonra oturttum koltuğa, yola devam ettik. Postane Caddesi'ne gideceğini belirtti. Bizim eski güzargahımız orası. Ben de 'Tamam abla, gideriz. Gerekirse güzargahı değiştiririz' dedim. Sonra inecekleri caddenin köşesine geldik. Yolcular, aşağıdan gitmem gerektiğini söyledi. Ben de 'İnmek isteyen inebilir, ben kardeşimiz için buradan gideceğim' dedim. Ondan sonra Postane Caddesi'ne geldik. Baktım kadın indirdi aşağıya, kimse yardım etmiyor. Ben de indirdim aşağıya, çocuğu öpüp gönderdim" dedi.

Otobüs Şoförü Yolculara Aldırış Etmedi, Engelli Çocuk İçin Güzargahını Değiştirdi!

"ONUN GÜLÜŞÜ HER ŞEYE BEDEL"

Engelli insanlar için duyarlı olmak gerektiğini vurgulayan sürücü Sağlam, engelli çocuk ve annesini gitmek istedikleri yere götürdükten sonra çocuğun yüzündeki gülümsemenin kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Olaydan bir gün önce de taksicinin engelli vatandaşı almama olayı olmuştu. Durdum bir an düşündüm. Biz de ekmek parası için yola çıkıyoruz. Yine olsa yine yaparım. Kadın dokunsan ağlayacak duruma geldi. Daha sonra götürdüm bıraktım. Çocuğun bir gülüşü vardı. Onun gülüşü her şeye bedel. Hepimiz bir engelli adayıyız" diye konuştu.

Otobüs Şoförü Yolculara Aldırış Etmedi, Engelli Çocuk İçin Güzargahını Değiştirdi!

"OLAY ARAÇTAKİ GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI"

Öte yandan, otobüs içerisinde bulunan güvenlik kameralarına yansıyan olayda, sürücü Yakup Sağlam'ın güzergahında ilerlediği ve yolcuları almak için durakta durduğu görülüyor. Durakta anne ve tekerlekli sandalyedeki engelli oğlunu gören sürücü, araçtan inerek engelli çocuğu kucağına alarak otobüse bindiriyor. Daha sonra tekrar yoluna devam eden sürücü, anne ve oğlunu istedikleri yerde indiriyor.

Otobüs Şoförü Yolculara Aldırış Etmedi, Engelli Çocuk İçin Güzargahını Değiştirdi!

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (44)

Nn nn:

koca yürekli Adam sin

47
0
yanıtYanıtla
insanlığı öldürmeyin:

KOCA YÜREKLİ GÜZEL İNSAN . . .

45
0
yanıtYanıtla
Kültür devrimi:

Bunu yaptın iyi de yaptın lakin yasalara aykırı korkarım ekmeğinden olursun. Yalnız unutma arkadaşım yasalardan dolayı işinden olursan karşı dava aç. Aç ki eylemin amacına ulaşsın her otobüse engelli rampası koyulsun tekrar teşekkür ederim

44
0
yanıtYanıtla
Türk:

Helal abiye

22
0
yanıtYanıtla
SOSYALIST:

SEVERIM MERHEMETLIYI YARADAN DAN DOLAYI

19
1
yanıtYanıtla
ahmet:

Yaradandan dolayı değil yaptıklarından dolayı severim

yanıt6
yanıt1
göksel topal:

adamdın kardeşim bugünün tüm alkışları sana gelsin

17
0
yanıtYanıtla
hayat:

reklam yaptı diyenler sizde yapın reklamınızı laf atacağınıza!!!!!!!!!!

16
0
yanıtYanıtla
VAYY BE:

ŞOFÖR ABİMİZE HELAL OLSUN DERKEN TEPKİ GÖSTEREN YOLCULARA DA ALLAH HİDAYET MERHAMET VERSİN DİYORUM RABBİM SAYILARINI ARTTIRSIN BÖYLE GÖNLÜ GÜZEL İNSANLARIMIZIN

11
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

HELALL

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title