Haberler

Halk Günü, Hasan Dede'siz Kaldı

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun Gümüşhane Valiliği Görevine Başladıktan Sonra Her Hafta Salı Günleri Düzenlediği "Halk Günü"ne Sürekli Katılan Hasan Çetinkaya (87) Geçirdiği Kalp Krizi Sonucu Hayatını Kaybetti.

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu'nun Gümüşhane Valiliği görevine başladıktan sonra her hafta Salı günleri düzenlediği “Halk Günü”ne sürekli katılan Hasan Çetinkaya (87) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Hasan Çetinkaya'nın ölümüne çok üzüldüğünü söyleyen Gümüşhane Valisi Salihoğlu “Hasan Amca, halk günümüzün gülüydü. Onun, her hafta koltuğunun altında dosyalarla gelişi, sohbeti, derdini anlatışını çok özleyeceğiz. Kendisine birkaç kez 'Hasan Amca, sen yaşlısın, köyünden kalkıp buralara kadar gelme, biz senin sorununu çözeceğiz' dememe rağmen her salı günü gelirdi. Yaptığımız toplantıda en son onun sıkıntılarını dinlerdik. Anlatışı, kızgınlığı, gülüşü bize moral olurdu. Onu çok arayacağız. Çok üzüldüm, Allah, rahmet eylesin” dedi.

Hasan Çetinkaya, geçen yıl Gümüşhane Valiliği görevine başlayan Enver Salihoğlu tarafından başlatılan ve geleneksel bir hale getirilen “Halk Günü” toplantısına katılarak Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyündeki evine yol yapılması için istekte bulunuyordu. Vali Salihoğlu, Çetinkaya'nın evine yol yapılması için Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz başkanlığında oluşturulan teknik elemanlarca birkaç iki kez inceleme yaptırmıştı.

(OY-İRT-Y)

26.07.2007 18:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title