Haberler

Hakkari-van Karayolunda Geçit Vermeyen Kayalar Patlayıcılarla Parçalandı

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği Tarafından Hakkari-van Karayolunda Sürdürülen Yol Genişletme Çalışmalarında, Geçit Vermeyen Sert Kayalar Aminyum Hidrat, Gübre ve Mazot Karışımı Kullanılarak Hazırlanan 200 Kilogram Ağırlığındaki Patlayıcıyla Parçalandı.

Hakkari Karayolları 114. Şube Şefliği tarafından Hakkari-Van karayolunda sürdürülen yol genişletme çalışmalarında, geçit vermeyen sert kayalar aminyum hidrat, gübre ve mazot karışımı kullanılarak hazırlanan 200 kilogram ağırlığındaki patlayıcıyla parçalandı.

Patlatma sırasında karayolunda toz bulutları oluşurken, Hakkari'nin Van ve Çukurca ilçelerine ulaşımı sağlayan karayolu kapandı. Bugün öğle saatlerinde şehirden yaklaşık 4.5 kilometre uzaklıkta bulunan Depin mevkiinde yapılan patlatma öncesinde çevrede güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, Hakkari-Van ile Çukurca ilçesi karayolunu araç trafiğine kapattı. Daha sonra Karayolları ekipleri tarafından kaya parçalarında açılan deliklere yerleştirilen patlayıcı maddeler patlatıldı. Patlatma sırasında

karayolunda toz bulutları oluşurken, dev kaya parçaları Zap Deresi'ne yuvarlandı. Depin mevkiinde yapılan patlatmayı Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, İl Emniyet Müdürü Cavit Çevik, İl Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya ile Karayolları 114. Şube Şefi İbrahim Onay da izledi. Çevre illere gitmek isteyen vatandaşlar yolun açılmasını beklerken, Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri yoldaki dev kayaları iş makinelerinin yardımıyla kaldırma çalışmalarına başladı.

Yol açma çalışmalarını yakından inceleyen Vali Nasuhbeyoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kış aylarında geçit vermeyen ve yaz aylarında yağışlarla birlikte tehlike saçan kayaları dinamitlerin yardımıyla indirdiklerini belirtti. Nasuhbeyoğlu, "Van-Hakkari karayolundaki genişletme çalışmalarımız devam ediyor. Kış aylarında sürekli sıkıntılara neden oluyordu. Geçit vermeyen kayaları dinamitlerle indirdik. Hakkari ve Çukurca karayolunda kış aylarında vatandaşların can güvenlikleri için çığ

tünelleri yapacağız. Bununla ilgili çalışmalarımız sürmektedir" dedi.

Kapanan Hakkari-Van karayolunun akşam saatlerinde açılabileceği bildirildi.

(FT-MET-OM-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title