Haberler

Hakkari: Sanayi Ve Ticaret Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Hakkari'de

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özkan, esnafın sorun ve sıkıntılarını yerinde dinlemek amacıyla Hakkari'ye geldi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Ölçüler ve Standartlar Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özkan, esnafın sorun ve sıkıntılarını yerinde dinlemek amacıyla Hakkari'ye geldi.

Bir süre önce Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu ve beraberindeki sivil toplum örgütlerinin Ankara'daki ziyaretinin ardından il merkezi ve ilçelerde bulunan esnafın çalışma şartları, sorun ve sıkıntılarını yerinde incelemek amacıyla Hakkari'ye gelen Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Özkan, ilk olarak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği yetkilileriyle görüştü. Özkan, daha sonra Merzan Mahallesi'nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi'ndeki esnafın temenni ve sorunlarını dinledi. Sanayi esnafını tek tek dolaşan Özkan, sanayi sitelerinin genel durumu, esnafın ticaret sıkıntısı ve ihtiyaçlarını tespit edip bakanlığa sunacaklarını söyledi.

Ziyaret sırasında konuşan Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Rahmi Değirmenci, yaklaşık 7 yıl önce kurulan küçük sanayi sitesinin birçok sorunu olduğunu bildirdi. Sanayide 50 esnafın bulunduğunu söyleyen Değirmenci, bazen siftah bile yapamayan esnafın aylık 150 YTL olan aidatlarını bile ödeyemez duruma geldiğini anlattı. Değirmenci, "Şehirden 5 kilometre uzaklıkta yapılan sanayi heyelanlı bölgede yapıldığı için dökülüyor. Sitenin alt yapı sorunları bulunmaktadır. Şehirde bulunan yaklaşık 40 esnafında sanayie kaydırılması için çalışıyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title