Haberler

Hakkari Kilimleri Avrupa'da Sergileniyor

akkari'de genç kızların büyük bir özenle dokuduğu el emeği göz nuru kilimlerin Avrupa'da sergilendiği bildirildi.

Bir süre önce Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sergilenen ve büyük ilgi gören Hakkari kilimlerinin bugünlerde Letonya'nın başkenti Riga'da sergilendiği belirtildi.

Hakkari Valiliği tarafından Hisaş İplik Sanayi bünyesinde açılan 3 ayrı atölyede 170 genç kız tarafından ayda 150 kilim üretiliyor. Kök boyadan renklenen ve saf yün iplikten üretilen kilimler, dünyanın her tarafından ilgi görüyor.

Hisaş İplik Sanayi Genel Müdürü Aziz Akın, kilim dokumacılığının işsiz ev kızlarının umut kapısı haline geldiğini belirtti. Akın, kilimin metrekaresini 200 YTL'den sattıklarını belirterek, "Bir süre önce Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da sergi açarak 20 bin YTL'lik bir satış gerçekleştirdik. Şimdi de Letonya'nın başkenti Riga'da 1.5 aylık bir sergi açtık. Ayrıca yaklaşık 1 ay önce ise Metro Grubu Real Hipermarketler Zinciri Anonim Şirketi'nin İstanbul Ümraniye'de inşa ettiği İKEA alışveriş merkezinin

açılışı nedeniyle kilimlerimizi burada da sergiledik. 70'e yakın kilimi, satılması için bu firmaya teslim ettik. Sergide Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da bizi yalnız bırakmadı. Yerli ve yabancı kesim kilimlerimize büyük ilgi gösterdi. Ayrıca Hatay'ın Belen ilçesinde de kilimlerimizin bayiliği açıldı. Kilimlerimize ilgi gösteren herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

(FT-AKK-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor? 31 Mart 2024 Pazar günü havalar nasıl? Seçim günü hava nasıl olacak? İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava nasıl? Emekli promosyonları bugün mü veriliyor? Emekli promosyon başvurusu nereden yapılır? 31 Mart Yerel Seçimleri 2. Tura kalırsa ne olur? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman, hangi tarihte yapılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title