Haberler

Hakkari Hdp'li Zeydan Bizim AKP'nin Merhametine İhtiyacımız Yok

Hdp'li Zeydan: Bizim AKP'nin merhametine ihtiyacımız yok Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı 3'üncü olağan kongresi yapıldı.

Hdp'li Zeydan: Bizim AKP'nin merhametine ihtiyacımız yok

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,(DHA)-DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı 3'üncü olağan kongresi yapıldı. Kongrede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, "Bu halk artık AKP hükümetine ricada bulunmayacak. Bizim AKP'nin merhametine de ihtiyacımız yok" dedi.

Feki Teyran Kültür Salonu'nda yapılan kongreye, HDP Hakkari Milletvekilleri Abdullah Zeydan, Nihat Akdoğan, DBP'li Hakkari il ve ilçe belediye eş başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Kongrede konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Kürtlerin birlik ve baraberlik için tarihi bir fırsat yakaladığını söyledi. Milletvekili Zeydan,"Kürtler uzun bir süredir baskı ve zulüm görüyor. Bugün bütün dünya AKP'nin Kürt halkı üzerindeki zulmünü çok iyi görüyor. İsrail'in Filistin halkına yaptığı zulüm ile AKP'nin kendi halkına yaptığı zulüm ve baskı aynıdır. Bu halk yıllarca kimseye boyun eğmedi eğmeyecek. Bu halk direnmeye ve kendisini korumaya mecburdur. Bu halk artık AKP hükümetine ricada bulunmayacak. Bizim AKP'nin merhametine de ihtiyacımız yok. Sadece demokratik mücadelemizi vereceğiz" dedi.

Daha sonra konuşan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise, son yıllarda Kürtlerin birlik ve beraberliğinin dünya tarafından bilindiğini belirterek, Kürtlerin birbirine sahip çıktığını söyledi. Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen kongrede DBP Hakkari Merkez İlçe Başkanlığı'na Gökhan Ceyhan seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Abdullah Zeydan Hakkari Merkez Nihat Akdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title