Haberler

Hadi: "Spor Yapan Ailelerde Kadına Şiddet Yaşanmaz"

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, spor yapan ailede kadına şiddet yaşanmayacağını söyledi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, spor yapan ailede kadına şiddet yaşanmayacağını söyledi.

Hadi, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" etkinlikleri kapsamında birçok sportif organizasyon düzenlediklerini, ayrıca Çukurova Üniversitesi, Türkan Saylan Spor Kompleksi, Merkez Park, Yaşar Parkı Yürüyüş Parkuru'nda spor yapan kadınlara ekibiyle birlikte karanfil dağıtarak kadınlar gününü kutladı.

Son yıllarda kadınların spora bakışlarının değiştiğini, ailece spor yapılmaya başlandığına dikkati çeken Hadi, şöyle devam etti:

"Spor yapan insanlar sağlıklı olur, kendilerine özgüvenleri artar, galibiyeti, yenilgiyi öğrenirler, başkalarına iyi model olurlar. Spor mutluluk hormonu salgılar. Spor yapan ailelerde kadına şiddet olmaz. Son yıllarda tüm branşlarda spor yapan kadınların sayısında artış gözlenmektedir. Balkanlar, Akdeniz Oyunları, Avrupa, Dünya şampiyonaları ve olimpiyatlarda Türk kadın sporcuların, ferdi ve takım sporlarında kazandıkları madalyalar dikkati çekmektedir. Kadınlar, bilim, sanat, ekonomi, spor ve yaşamın her alanında kendilerini hissettirmeye başlamışlardır. Dileğimiz, özgüven sahibi, kendinden emin, iyi iletişim kuran, sosyal ve çözüm odaklı kadınların sadece 'Kadınlar Günü'nde değil, 365 gün saygı, itibar görmeli, başarısını gösterme fırsatı tanınmalı, motive edilmeli, fırsat eşitliği yaratılmalı ve sağlanacak yasalarla erkeklerle her alanda eşit oldukları hissettirmelidirler."

Hadi, Çukurova Üniversitesi arkası Sarıçam Mahallesi Sofulu semtinde gerçekleştirilen "Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışması"na katılan kadınlara ve kurumda çalışan kadınlara da karanfil dağıttı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Fazlı Bayram Hadi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title