Haberler

Hacı Bektaş-ı Veli, Vefatının 750. Yıl Dönümünde BUÜ'de Anıldı

Güncelleme:

2021 UNESCO Anma ve Kutlama Yıldönümleri Hacı Bektaş-ı Veli'nin Vefatının 750. Yıldönümü Etkinlikleri Programı kapsamında Cemali ve Celali Tecelliler: XIII. Asırda Anadolu'da Tasavvuf Düşüncesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Konferansı düzenlendi.

2021 UNESCO Anma ve Kutlama Yıldönümleri Hacı Bektaş-ı Veli'nin Vefatının 750. Yıldönümü Etkinlikleri Programı kapsamında Cemali ve Celali Tecelliler: XIII. Asırda Anadolu'da Tasavvuf Düşüncesi ve Hacı Bektaş-ı Veli Konferansı düzenlendi. BUÜ İlahiyat Fakültesi'nin emekli akademisyenlerinden Yazar Prof. Dr. Mustafa Kara, programda konuşmacı olarak yer aldı.

Etkinliği; Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, BUÜ Hacı Bektaş-ı Veli Yılı Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci takip etti.

45 yıldır Bursa'da ve Bursa Uludağ Üniversitesi'nde bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Kara, Tıp Fakültesi'nde bile derse girdiğini açıkladı. Önceki yıl hizmete açılan Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi'nde ise ilk kez bir programa katıldığını vurgulayan Prof. Dr. Mustafa Kara ; "Burada ilk kez konuşuyorum. Güzel bir kütüphane ve güzel bir salon olmuş. Üniversitemize hayırlı olsun" dedi.

Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Mustafa Kara, Hacı Bektaş-ı Veli için UNESCO kapsamında çok sayıda anma programı düzenlendiğini aktardı. Prof. Dr. Mustafa Kara, bunun yanı sıra Ahi Evran ve Yunus Emre için de anma törenleri yapıldığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti tarafından milli şair Mehmet Akif Ersoy'un da bu anma programlarına dahil edildiğini kaydeden Kara, yıl içinde çeşitli noktalarda ve Üniversitemiz içerisinde birbirinden kıymetli programların düzenlendiğine işaret etti.

Prof. Dr. Mustafa Kara, açılış konuşmasının ardından program kapsamında Cemali ve Celali Tecelliler: XIII. Asırda Anadolu'da Tasavvuf Düşüncesi ve Hacı Bektaş-ı Veli konulu bir sunum yaptı. Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ve Etkinlik Koordinatörü Prof. Dr. Hasan Basri Öcalan tarafından Prof. Dr. Mustafa Kara'ya teşekkür plaketi takdim edildi. Tören, BUÜ Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan Hacı Bektaş-ı Veli Temalı Kitap Sergisinin ziyaret edilmesi ile sona erdi.

Etkinlikten sonra katılımcılara Prof. Dr. Mustafa Kara tarafından hazırlanan "Bu Toprağın Gönül Sultanları Ahi Evran Hacı Bektaş Veli Yunus Emre" adlı eseri ücretsiz dağıtıldı.

Kaynak: Habermetre / Toplum

Hacı Bektaş Veli Mustafa Kara Hasan Basri Rektör Haberler

Bakmadan Geçme

Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title