Haberler

YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli öğrencilerle ilgili koşulsuz yatay geçiş iddiasına yalanlama

Güncelleme:

YÖK'ten yapılan açıklamada "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır" ifadeleri yer aldı.

Sudanlı ve Filistinlilere, kendi ülkelerinde okuduklarına dair belge ibraz edemeseler dahi ülkelerindeki savaş gerekçesiyle yatay geçiş hakkı tanındığı iddiası kamuoyunda infiale neden oldu.

İDDİALAR SONRASI YÖK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) konuyla ilgili yapılan açıklamada "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır.

"DAHA ÖNCE ÖZEL ÖĞRENCİLİK İMKANI TANINMIŞTIR"

Daha önce Ukrayna krizinde olduğu gibi savaş nedeniyle öğrenimini sürdüremeyen öğrencilerden şartları uygun olanlara yatay geçiş hakkı, uygun olmayanlara da bir anlamda misafir öğrencilik olan "özel öğrencilik" imkânı tanınmıştır.

"YATAY GEÇİŞ İÇİN ÜNİVERSİTELERİMİZE MÜRACAAT EDEBİLECEKLER"

Türkiye dünyanın vicdanıdır. Savaş nedeniyle eğitimine devam edemeyen misafir öğrencilere üniversitelerimizin kapıları, geçmişte ve yakın zamanda olduğu gibi bugün de açıktır. Bu kapsamda savaş nedeniyle ülkelerinde eğitimine devam edemeyen Sudanlı ve Filistinli öğrenciler, şartları yerine getirmeleri koşuluyla yatay geçiş için üniversitelerimize müracaat edebileceklerdir. Şartları uygun olmayanlar ise bir süre misafir öğrenci olarak öğrenimlerine üniversitelerimizde devam edebileceklerdir.

"TÜRK VATANDAŞI ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN HAK KAYBINA YOL AÇMAYACAKTIR"

Bilinmelidir ki savaş mağduru misafir öğrencilere tanınan özel öğrencilik imkânı, iddia edildiği gibi Türk vatandaşı öğrencilerimiz için bugün veya gelecekte bir hak kaybına yol açmayacaktır."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Gündem

Gündem Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (22)

vatandaş osman :

sanki memleketin öğrencisine kıran girdi de diğer ülkelerden öğrenci topluyorsunuz. Siz önce kendi öğrencilerimize sahip çıkın. Önce kendi öğrencilerimizin beslenme, barınma sorunlarına çözüm bulun. Bulun ki tarikatların kucağına düşmesin gençlerimiz.

342
35
yanıtYanıtla
Tırpan:

Senin aklın almaz almadığı da belli. Siz ancak muhalefetin yalanlarıyla yaşayıp boş beleş konuşursunuz. Her şeyin bir amacı var.

yanıt24
yanıt191
Alkurt:

OSMAN, yerden göge haklisin, birileri demografik yapimizi bozuyor, AZIZ TÜRK MILLETI BUNLARI UNUTMAYACAKTIR..ÖNCELIK TÜRK GENCLIGI OLMALI..yoksa gencligimiz tarikatlara yem oluyor..yazik

yanıt106
yanıt10
Sessiz ciglik:

Haklisin vatandas osman zamaninda sana sahip ciksalardi suan putcularin eline dusmezdin.

yanıt8
yanıt66
esrefpasali:

sesız cıglık gıbı tarıkatcı ol osman .......ne putcu...ne tarıkatcı... dunya sartlarına uygun secenegın yok... ya benımsın ya torpagın... genclerın aklı yok gozu yok beynı yok...onun fıkrıne uymuyorsan tarıkatcısın veya putcu. normal yolda gıtmene ızın yok...YSK'nin verilerine göre, 18 yaşını dolduran 1 milyon 32 bin 610 kişi,ılk oylarını kullandı...

yanıt5
yanıt3
Toroman Kutlug:

Aklınızın ermedigin Vicdanızın olmadığı insanlık erdeminden yoksun yorumunu al ve git. Senin gibi bir vatandaş bize lazım değil.

yanıt0
yanıt21
Murat Kara:

acaba bu arap merakı nerden geliyor .

86
9
yanıtYanıtla
Toroman Kutlug:

Meselaa Suddanlı dediğimiz insanlar Kendi gelirlerinin yüzde 30 unu TÜRKİYE ye hibe ettiklerinden olabilir mi?

yanıt2
yanıt36
Ayhan erdem:

Arap merakı falan değil murat bey açık açık ulkeyi karıştırma çalışması

yanıt20
yanıt3
AYDIN DEMİREZER:

Önce can önce vatan; önce sen kendi canlarına çare ol .Sanki dünyanın en zengin en sorunsuz ülkesiyiz. Ama en cömert ülkesiyiz.Vergilerimiz önce kendi canlarımıza çare olmalı bence.

73
5
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title