Haberler

Sokak köpekleri uyutulacak mı? Fatih Erbakan ne dedi?

Güncelleme:

Sokak köpekleri uyutulacak mı? Fatih Erbakan ne dedi? Son dönemde gündemde olan 'sokak köpeklerinin uyutulması' konusu hakkında Fatih Erbakan'dan açıklama geldi. Erbakan, sokak köpeklerinin uyutulması konusunda ne dediği merak konusu oldu. Bu konuda yapılan tartışmalar ve tartışmalara getirilen çözüm önerileri kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Meclis'e gelmesi beklenen başıboş köpeklerle ilgili yasal düzenleme hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erbakan "Cenabıallah'ın verdiği bir canı ancak Cenabıallah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil" dedi. Sokak köpekleri uyutulacak mı? Fatih Erbakan ne dedi? İşte ayrıntılar...

FATİH ERBAKAN NE DEDİ?

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Konya'da Altınekin, Çumra, Emirgazi, Doğanhisar, Sarayönü ve Yalıhüyük ilçelerini kazanan YRP'nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, belediye başkanlıklarına ziyaret için geldiği Konya'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sokak köpekleri uyutulacak mı? Fatih Erbakan ne dedi?

"İNANCIMIZA UYGUN OLMAYAN BİR DAVRANIŞTIR"

Sokak köpeklerinin toplatılması ve uyutulmasıyla ilgili çalışmalara değinen Erbakan, "Cenabıallah'ın verdiği bir canı ancak Cenabıallah alabilir. O bir insan da olsa, hayvan da olsa böyledir. Biz sokak hayvanlarının uyutulmasına kesinlikle Yeniden Refah Partisi olarak karşıyız. Bu inancımıza da uygun olmayan bir davranıştır. İnsani bir davranış da değil. Bazı batı ülkelerinde bu yapılıyor olsa bile bizim onları taklit etmemiz doğru bir yaklaşım değildir.

SEÇİM BEYANNAMESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yeniden Refah Partili belediyelerimiz de seçim öncesinde beyannamemizde de ifade ettiğimiz gibi o hayvanlarımızı mutlaka toplamak, sokaklarımızı başıboş köpeklerden arındırmak ancak bu hayvanlarımızı da en güzel şartlarda en modern, gelişmiş merkezlerde yaşamlarına devam ettirmek. Veterinerler gözetiminde, uzmanlar gözetiminde ve bu merkezlerinde 24 saat internet üzerinden canlı yayınla halkımız tarafından izlenebilmesi, takip edilebilmesi, halkımızın ziyaretlerine her zaman açık olması ve orada en iyi şartlar altında o hayvanların yaşatılması bizim hedefimiz, projemiz bu. Bununla ilgili belediyelerimiz şimdiden kollarını sıvadılar.

"HAYVANLARIN UYUTULMASINA KARŞIYIZ"

Yeniden Refah Partisi olarak hiçbir canlının alınmasını onaylamıyoruz. Bu hayvanların uyutulmasına karşıyız. Bunların bu modern gelişmiş merkezlerde her türlü destek sağlanarak yaşatılması son derece önemlidir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Fatih Erbakan Hayvan Hakları 3.Sayfa Gündem Politika Haberler

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Bayram günü infial yaratan olay! Atatürk anıtına baltalarla saldırdılar

Yarım asırlık süt markasının fabrikası icradan satışa çıktı

Yarım asırlık süt markasının fabrikası icradan satışa çıktı

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Namaz çıkışı Özel'i kızdıran sözler: Bayram sabahı ne konuştuğunu bil

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

Kurban pazarında zabıtayla tartışıp kendini astı! Çevredekiler son anda kurtardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title