Haberler

OY KULLANMAMA CEZASI KAÇ TL 2024: seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu?

Güncelleme:

2024 Yerel Seçimleri'nde oy kullanma zorunluluğu ve oy kullanmama cezası hakkında bilgiler gündeme gelmeye başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düzenlenen seçimlerde, sandık başına gidemeyen seçmenlerin ceza ödeyip ödemediği merak konusu oluyor. Peki, seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu?

2024 Yerel Seçimleri'nde oy kullanmak istemeyen birçok kişi tarafından oy kullanmama cezası kaç TL 2024 araması gerçekleştiriliyor. Türkiye'deki seçimler Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından düzenlenir. 31 Mart'ta sandık başına gidemeyen seçmenler ceza ödeyecek mi merak ediliyor. Peki, seçimlerde oy kullanmak zorunlu mu?

OY KULLANMAMA CEZASI KAÇ TL 2024

2010'da yapılan bir açıklamada, oy kullanmama cezasının 22 TL olduğu duyurulmuştu. Ancak 2023 yılında yapılan Genel Seçimlerde, oy kullanmama cezası 300 TL olarak belirlenmişti. Oy kullanmayan seçmenlere ceza tebligatı gönderilir ve bu cezaların ödeme işlemleri genellikle Maliye Bakanlığı veya PTT gibi kurumlar aracılığıyla gerçekleştirilir.

SEÇİMLERDE OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesi gereğince, seçimlerde oy kullanmak yasal bir yükümlülüktür. Seçme hakkı, bir vatandaşlık görevidir olarak kabul edilir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Yüksek Seçim Kurulu Hukuk Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title