Haberler

Murat Kurum'un eşi kimdir? Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum kaç yaşında, ne işe yapıyor?

Güncelleme:

Şengül Kurum ne iş yapıyor ve nereli olduğu gündeme geliyor. Şengül Kurum kimdir, kaç yaşında ve nereli? Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum ne iş yapıyor? Detaylar haberimizdedir…

2024 Yerel Seçimleri'nde Ak Parti İstanbul Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum kaç yaşında ve nereli olduğu araştırılıyor. Peki, Murat Kurum'un eşi kimdir? Murat Kurum'un eşi Şengül Kurum kaç yaşında, ne işe yapıyor?

ŞENGÜL KURUM KİMDİR?

Şengül Kurum, Matematik öğretmenidir. Kurum, 1999 senesinde Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun olmuştur. Bununla birlikte Şengül Kurum, Murat Kurum ile evliliğinden 3 çocuğu bulunuyor.

MURAT KURUM'UN KAÇ ÇOCUĞU VAR?

2000 yılında Şengül Kurum ile evlenen Murat Kurum, 3 çocuk babasıdır. Buna göre Murat Kurum'un 3 çocuğu vardır.

MURAT KURUM'UN EŞİ KİMDİR?

Eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2000 yılında Şengül Kurum ile evlenmiştir.

MURAT KURUM KİMDİR?

Murat Kurum, 1976 yılında Ankara'da doğdu. 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Yüksek Okulu İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılına kadar çeşitli kurumlarda görev alan Kurum, 2005-2006 yılları arasında Ankara TOKİ Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman statüsünde yer aldı. 2006 yılından 2009 yılına kadar TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı'nda İstanbul-Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevini üstlenen Murat Kurum, 2009-2012 yıllarında da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nda uzman olarak görev aldı.

2009 yılından bu yana TOKİ'nin ortağı niteliğindeki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlük görevini sürdüren Murat Kurum evli ve 2 çocuk babasıdır. 2009 – 2018 yılları arasında T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2018 – 2023 yılları arasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak görev aldı. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili seçilmiştir.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Murat Kurum 3.Sayfa Gündem Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title