Haberler

Dünyada Bir İlk: Anne Adayları Tüm Hamilelik Süreçleri Boyunca Evde de Yoga Yapabilecek

Memorial Hamilelik Yogası Programları 10. Yılında Dünya'da ilk kez hamileliğin 3 evresi için ayrı yoga DVD'si Oğlunu Dünyaya Getirmeye Hazırlanan Şeyda Coşkun da Doğuma Hamilelik Yogası ile Hazırlanıyor Hamilelik yogası anne adaylarının rahat bir hamilelik dönemi geçirmesini sağlayarak anne ve bebek sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor.

Memorial Hamilelik Yogası Programları 10. Yılında

Dünya'da ilk kez hamileliğin 3 evresi için ayrı yoga DVD'si

Oğlunu Dünyaya Getirmeye Hazırlanan Şeyda Coşkun da Doğuma Hamilelik Yogası ile Hazırlanıyor

Hamilelik yogası anne adaylarının rahat bir hamilelik dönemi geçirmesini sağlayarak anne ve bebek sağlığının korunmasına da yardımcı oluyor. Memorial Sağlık Grubu sponsorluğunda ünlü yoga uzmanı Dr. Neslihan İskit tarafından yürütülen ve Türkiye'de ilk kez düzenlenen hamilelik yogası 10'uncu yılında.

Halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenen yoga programlarına katılamayan anne adayları için ise Dünya'da bir ilk gerçekleştirildi. Hamileliğin 'trimester' adı verilen 3 aylık bölümlerinin tamamı ayrı ayrı 3 DVD şeklinde hazırlandı.

Dr. Neslihan İskit, hamilelik döneminde kadınların bilinçli bir şekilde yoga ve egzersiz yapması gerektiğini belirterek, 'Birçok egzersiz programında beden ısısının artması, kalp atışlarının hızlanması ve nefes alışının sıklaşması istenen bir durumdur ancak bu hamile bir kadın için son derece risklidir. Hamilelik DVD programında duruşlar, nefes egzersizleri ve gevşeme teknikleri hem hamileliğin 3 ayrı dönemi için hem de doğum sonrası için son derece güvenle uygulanabilecek bir programdır.' diye konuştu.

HAMİLELİK YOGASI ANNEYE OLDUĞU KADAR BEBEĞİ DE RAHATLATIYOR

Memorial Şişli Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü'nden Op. Dr. Banu Göker Özdemir, hamilelik yogasının sağlığa etkileri hakkında şu bilgileri verdi: 'Gebelik süresince düzenli yapılan yoga programı fiziksel kondisyonun korunmasını sağlar. Hamilelik yogası, duruş bozuklukların düzeltilmesinde, solunum ve dolaşım sisteminin güçlendirilmesinde son derece büyük öneme sahiptir. Anne adayında karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması sağlanır. Vücutta meydana gelen ödem ve kramplar azalır. Karın kaslarını güçlendirir ve masaj etkisi yaparak bağırsak hareketlerini rahatlatır, iştahın kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Kişinin yaşam enerjisini yükselterek daha sakin ve daha konsantre olmasını sağlar. Doğumun daha kolay ve hızlı olmasına yardımcı olur'

OĞLUNU DÜNYAYA GETİRMEYE HAZIRLANAN ŞEYDA COŞKUN DA YOGA DERSLERİNE KATILDI

Ünlülerin yaşam koçu olarak bilinen ve birkaç ay önce bebek beklediğini açıklayan Şeyda Coşkun da Memorial Şişli Hastanesi'nde düzenlenen hamilelik yogasına katıldı. Coşkun, sağlıklı beslenme ve egzersizin kendisi için hayat felsefesi haline geldiğinin altını çizerek, hamile kaldığını öğrendikten sonra bu düşüncenin kendisi için daha büyük bir anlam kazandığını ifade etti. Şeyda Coşkun bir erkek bebek beklediğini belirterek, vücudumdaki değişimleri gün be gün gördüğüm ve heyecanla bebeğimi kucağıma almayı hayal ettiğim bu süreçte ben de Dr. Neslihan iskitle birlikte hamilelik yogası yapıyorum. Yoga benim tüm stresimi atıp tamamen huzurlu bir süreç geçirmemi sağlıyor? diye konuştu.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İzmir Sanat Kültür İnceleme Ve Tanıtım Derneği Memorial Şişli Hastanesi Memorial Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title