Haberler

Askerlik yerleri belli oldu mu 2024?

Güncelleme:

Bedelli askerlik yerlerinin ne zaman açıklanacağıyla ilgili tarih araştırmaları devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) açıklaması sonrasında, bedelli askerlikten yararlanacak olan yükümlülerin, askerlik yerlerinin belli olacağı tarih açıklandı. Peki, Askerlik yerleri belli oldu mu 2024?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından bedelli askerlik yerleri açıklanma tarihi ilan edildi. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesine göre bedelli askerlik tutarı 182.609,04 TL oldu. 01 Ocak-30 Haziran 2024 dönemi için bu ücret geçerli olacak. Peki, Askerlik yerleri belli oldu mu 2024

ASKERLİK YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan açıklamaya göre, bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin kimlikleri, celp ve sevk dönemleri ile temel askerlik eğitimini yapacakları birlikleri 2024 yılı Ocak ayında e-Devlet ve askerlik şubelerinden duyurulacak.

Bedelli askerlik yerleri sorgulama ekranı 2024. Aralık ayına kadar askerlik başvurularını tamamlayan adayların bedelli askerlik yerlerinin belli olması için tarih yaklaşıyor. Bedelli askerlik yerleri elektronik ortamda e-Devlet aracılığıyla sorgulanabilecek.

Yapılan açıklamada, "2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır. 25 Ocak 2024 (bu tarih dâhil) tarihinden sonra bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen yükümlüler yeniden bedelli askerliğe müracaat edemeyecektir." ifadeleri yer aldı.

Askerlik yerleri belli oldu mu 2024?

2024 YILI BEDELLİ ASKERLİK CELP VE SEVK DUYURUSU
Tarih : 12.01.2024

1. 2024 yılında bedelli askerlik statüsünde silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2024 tarihinde e-Devlet üzerinden ve askerlik şubelerinden duyurulacaktır. 25 Ocak 2024 (bu tarih dâhil) tarihinden sonra bedelli askerlik hizmetinden vazgeçen yükümlüler yeniden bedelli askerliğe müracaat edemeyecektir.

2. 2023 yılında bedelli askerlik hizmetinden yararlanmak üzere başvuran ve ödemesini tamamlayan yükümlüler 2024 yılında aşağıdaki celp ve sevk dönemlerinde bir aylık temel askerlik eğitimini yapmak için sevk edileceklerdir.

3. Bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülerin sevk edilecekleri tarihler aşağıdadır.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Milli Savunma Bakanlığı Gündem Eğitim Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title