Haberler

İstanbul merkezli 6 ilde 'ByLock' operasyonu: 26 gözaltı

Güncelleme:

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde "ByLock"operasyonu gerçekleştirildi.

Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul merkezli 6 ilde "Bylock"operasyonu gerçekleştirildi. Aralarında geçmişte "TSK Mahrem imam", "Emniyet Mahrem imam" ve "himmet" sorumluları ile aktif ve ihraç kamu personellerinin de olduğu 30 örgüt üyesinden 26'sı yakalandı.

Alınan bilgiye göre, FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, örgüt içindeki gizli haberleşme programı ByLock kullandıkları deşifre olan 30 kişi tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan tespitlerin ardından operasyon için düğmeye bastı. Aralarında sözde "TSK Mahrem imamı", "Emniyet Mahrem imam" ve "himmet" sorumluları ile aktif ve ihraç kamu personellerinin olduğu 30 şüphelinin yakalanması için İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Daha önce yakalanarak sorguya alınan ve o süreçte itirafçı olan Bylock Kullanıcılarının verdiği ifadelerden yola çıkan polis, operasyonlarda 30 şüpheliden aralarında aktif ve ihraç kamu personellerinin olduğu 26 örgüt üyesini yakalayarak gözaltına aldı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyale el konuldu. Söz konusu şüphelilerin, örgütün mali yapısına aktarılmak üzere "himmet" adı altında toplama organizasyonunda faaliyet yürüttükleri de ileri sürüldü.

26 şüpheli ifadeleri alınmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Firari 4 FETÖ üyesinin yakalanmasına yönelik yürütülen operasyonların sürdüğü bildirildi.

(Sadık Kahraman/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul ByLock TSK 3. Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title