Haberler

Epilepsi nöbetlerine doğru müdahale kısa filmle anlatılacak

Güncelleme:

Epilepsi ve Yaşam Derneğinin hayata geçireceği projeyle epilepsi nöbeti geçirenlere en doğru müdahalenin nasıl yapılacağı "Hayata Tutun" adlı kısa filmle anlatılacak.

Epilepsi ve Yaşam Derneğinin hayata geçireceği projeyle epilepsi nöbeti geçirenlere en doğru müdahalenin nasıl yapılacağı "Hayata Tutun" adlı kısa filmle anlatılacak.

Yapımcılığını Dilek Çakır, genel koordinatörlüğünü Ebru Öztürk'ün üstlendiği, senaryosunu Serkan Aygören'in yazdığı filmin çekimleri Ankara'da yapılacak.

Kadir Ergin'in yönettiği "Hayata Tutun" filmiyle epilepsi hastalarına beklenmedik zamanlarda yaşadıkları nöbetlerde paniğe kapılmadan ilk yardımda bulunulması bilincinin topluma aşılanması hedefleniyor.

Filmde, Galatasaraylı milli basketbolcu Ege Arar, oyuncu Wilma Elles, ozan Abdurrahman Delen, sunucu Gülgün Feyman, ressam Mikail Akar da yer alacak.

Filmin ilk gösterimi, 14 Şubat Dünya Epilepsi Günü'nde yapılacak.

"Amacımız ilk yardımı halkımıza öğretmek"

Epilepsi ve Yaşam Derneği Başkanı Ebru Öztürk, AA muhabirine, dernek olarak epilepsi konusunda farkındalık yaratmak ve tanı konulan kişilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını söyledi.

Epilepsi nöbetleri durmuş, sadece ilaç kullanarak hayatlarına devam edenlerin ehliyet alabilmesi için çaba harcadıklarını ve bunun sonucunu aldıklarını belirten Öztürk, epilepsilerin engel derecesinin belirlenmesi için de ilgili kurumlarla görüşmeleri sürdürdüklerini anlattı.

Türkiye'deki tek epilepsi hasta derneği olduklarına dikkati çeken Öztürk, "Herkese destek vermeye devam ediyoruz. Hiç yorulmadık, yorulmayacağız." dedi.

Ebru Öztürk, epilepsi nöbetlerinin kişinin yaşamını tehlikeye soktuğuna, bu sırada yapılacak doğru müdahalenin hayat kurtaracağına işaret ederek, bu konuda toplumsal farkındalık yaratmak için "Hayata Tutun" filmini çekmeye karar verdiklerini bildirdi.

Halkın bilinçlenmesi, korkunun yenilmesi ve en önemlisi doğru müdahalenin öğrenilerek hayat kurtarılması için yola çıktıklarını vurgulayan Öztürk, "Amacımız, intihar ve işsizlikte ilk sırada olan ve engel derecesi belirlenemeyen tek hastalığı yaşayan epilepsililer için farkındalık çalışması yapmak ve ilk yardımı halkımıza öğretmek." diye konuştu.

Çekimler öncesi Anıtkabir'de Türk bayrağı açıldı

Dernek Başkanı Öztürk, film çekimlerine başlamadan önce 19 Mayıs Atletizm Sahası'nda 60 kişilik bir ekiple bir araya geldiklerini ve uluslararası epilepsi farkındalık sembolü mor kurdeleler ve mor kartonlarla epilepsi işareti çizdiklerini bildirdi.

Kadınların toplumda yer edinmesini sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü de unutmadıklarını belirten Ebru Öztürk, "Ekibimizle Anıtkabir'e gittik ve gururla Türk bayrağımızı açtık." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Ebru Öztürk Epilepsi Ankara Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title