Haberler

Güvenlik uzmanından Türk gemisine yapılan korsan saldırısıyla ilgili bomba iddia: Fransa'nın parmağı olabilir

Güncelleme:

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Nijerya'da açıklarındaki Türk gemisine yönelik korsan saldırısını değerlendirdi. Başbuğ, saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini savundu. Yaşanan coğrafyada Fransa'nın etkinliğine de vurgu yapan Başbuğ, korsanların bu noktada kullanılabilir olabileceğini aktardı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türk gemisine yönelik gerçekleştirilen korsan saldırısıyla ilgili olarak görüşlerini paylaştı. Bu saldırının normal bir korsanlık olayı olmadığının altını çizen Coşkun Başbuğ, saldırının planlı bir şekilde düzenlendiğini ifade etti.

"KORSANLIK BÖLGEDE TEKRAR HORTLADI"

Akdeniz ve Afrika açıklarında korsanlığın tekrar hortladığını belirten Başbuğ, Nijerya'nın son dönemde korsanlık faaliyetlerinde önde genel ülke olduğunu vurguladı.

"SALDIRI KASITLI OLARAK YAPILDI"

Bu tip korsanlık faaliyetlerinin genelde fidye ve malı gasp etme amacıyla yapıldığını aktaran Başbuğ, olay yerinden alınan bilgilere göre saldırıda bir kasıt olduğunu görmenin zor olmadığı da sözlerine ekledi. Uzun namlulu silahlarla gemiye saldırıldığını söyleyen Başbuğ, şiddeti tırmandırma noktasında korsanların böyle bir hamle yaptığını ifade etti.

"GEMİYE YARDIM GECİKTİ"

Gemiye yapılan saldırı anında gemiden acil yardım çağrısı yapıldığını belirten Başbuğ, geminin sahilden çok uzak olduğu için yardımın geciktiğini de söyledi. Bu tür saldırıların genelde sabaha karşı yapıldığını söyleyen Coşkun Başbuğ bu saldırının fidye amacıyla yapılıp yapılmadığına yönelik şüphelerin olduğunu belirtti.

"TÜRKİYE'YE GÖNDERME OLABİLİR"

Başbuğ Türkiye'nin İstanbul fırkateynini suya indirdiği dönemde böyle bir saldırının gerçekleşmesinin Türkiye'ye yönelik bir gönderme olarak algılanabileceğini söyledi.

SALDIRIDA FRANSA'NIN ETKİSİ Mİ VAR?

Yaşanan coğrafyada Fransa'nın etkinliğine vurgu yapan Başbuğ, korsanların bu noktada kullanılabilir olabileceğini belirtti. Başbuğ, Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Afrika'da attığı adımların bazı batılı güçleri rahatsız ettiğini hatırlatmakta fayda olduğunu sözlerine ekledi.

NE OLDU?

Nijerya açıklarındaki Gine Körfezinde seyir halindeki Mozart isimli Türk konteyner gemisi korsan saldırısına uğradı. Korsanların silahlarla baskın düzenlediği gemideki, Azeri bir denizci hayatını kaybetti. Korsanların 15 denizciyi rehin alarak gemiden ayrıldığı belirtildi.

4. KAPTAN O ANLARI ANLATTI

Saldırı sonrası temas kurulan 4. Kaptan Furkan Yaren, 2. Mühendis Farman Ismayılov'un hayatını kaybettiğini ve kendisinin bacağından yaralandığını söyledi. Gemiden 15 kişinin darbedilerek kaçırıldığını açıklayan 4. Kaptan, geriye sadece Baş Mühendis Süha Tatlıgül ve yağcının kaldığını söyledi. Ayrıca yağcının vücuduna şarapnel isabet ettiğini de ifade eden Yaren, korsanların Radar, ECDIS gibi seyir cihazlarının kablolarını söktüğünü ve kör bir şekilde seyir yaptıklarını aktardı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Alparslan Türkeş Nijerya Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (12)

Doğrucu Davut:

Demek ki bundan sonra gemilere 5-10 kişilik özel koruma personeli (paralı asker) görevlendirilecek ve tam techisatlı ağır silahlarla yetkilendirilecek. ve koruma sağlanacak. Gemiye müdahale olduğunda gerekirse gelenleri vuracak, filmlerde gördüğümüz gibi. daha başka tedbirler de olabilir ilave olarak. Mesela; zaten kendi yeri uydu vasıtasıyla biliniyor, düşmanın yerini de merkeze bildirip Devlet korsanları Türk jetleri veya en yakındaki dost ülke vasıtasıyla havadan vurabilir.

35
8
yanıtYanıtla
umut:

filmlerde değil gerçektede var youtube a yazıp izleyebilirsin. Bizim gemilerde neden hala yok anlayabilmiş değilim .

yanıt4
yanıt2
muşli:

mutlaka fransız yunan gibi ermeni devletlerinin işidir

33
5
yanıtYanıtla
ahmet:

fransa terorist devletdir zaten

32
3
yanıtYanıtla
tek:

batılıların bunu yaptırma ihtımalı yuksek. dun bır haber sıtesınde aynı yorumu yaptım. bu korsanlar batılıların taktıgı. surıye , ırakta ne yapıyorlarsa o bolgeyı kontrol, başka ulkelerın ekonomısıne darbe vurmak. . vs amaclı faalıyet oldugunu sanıyorum. batıda ne demokrası nede ınsan hakları var sadece somuru, haydutluk uzerıne kurulmuş.

23
8
yanıtYanıtla
tedbirsizlik:

Afrikaya giden gemilerde nede hiç silah yok korsanların kaçıncı olayları daha önceki yıllarda da oldu bu nasıl bir iş? hadi yasak diyelim koskoca gemide silah saklanacak yermi yok? eli silah tutan personel bu konuda eğitilmeli silah kullanması öğretilmeli bu korsanlar esrarkeş pislik insanlar onalara acınmaz ha yılan akrep öldürmüşsünüz ha bir pislik korsan hiç farkı yok gemimizde silah olsaydı hepsi denizin dibini boylamıştı pislik çapulcuların

11
0
yanıtYanıtla
M.Ali Ilgazlı:

Korsanların finansörü bulunursa ( PARA yı Takip et) olay çözülür.

3
2
yanıtYanıtla
denizci:

genel olarak diğer yorumlara cevap olsun;-öncelikle ticari gemilerde silah bulundurmak yasak. silah saklasan bulurlarsa kaçakçılıktan içeri girersin. ben koruma için aldım demen bir fayda sağlamaz. . hadi yakalanmadın birini vurdun, bu sefer cinayet den içerdesin. yani silah çözüm değil. . -gemilerde silahlı güvenlik olayı zaten var ama Aden körfezi tarafında. Nijerya / gine körfezinde de gemi sadece kendince önlemler alabilir ( jilettli elektrikli tel / tazyikli su /panik odası vs. . )

2
2
yanıtYanıtla
alisadıç:

korsanların bu gemiyi seçmesi tesadüfmü yoksa rastgelemi bilmiyorum. BENCE BU İŞİ ÇÖZMENİN 2 YOLU VAR KORSANLARLA GÖRÜŞÜP HALLETMEK YA DA BİR HÜCUM İNFAZ TİMİ GÖNDERİP CÜMLE ALEME DERS OLACAK ŞEKİLDE ÇÖZMEK. . TÜM DÜNYA DA ÖĞRENSİN. BU KORSANLARIN MUTLAKA BARINDIKLARI AİLE EŞ VE ÇOCUKLARIYLA YAŞADIKLARI YERLER DE TESBİT EDLİP. BUNLARIN ESİR VEYA KONTROL ALTINA ALINIP TAKAS EDİLMESİ . ARDINDAN KORSANLARIN BERTARAF EDİLMESİ TERCİH HER ZAMAN VARDIR. . . .

4
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

Hangi ülkenin parmağı var bilmem ama ilk milli fıkratey nin denize indirilmesinin hemen ardından olması manidar. . .

2
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title