Haberler

Güney Kore Büyükelçisi'nin Hatay Ziyaretinde Tercüman Krizi

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Chang Yeob Kim, Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu Ziyaret Etti. Büyükelçinin Ziyaretleri Sırasında Hem Valilik Hem de Belediyede Tercüman Krizi Yaşandı.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Chang Yeob Kim, Hatay Valisi Ahmet Kayhan ve Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu'nu ziyaret etti. Büyükelçinin ziyaretleri sırasında hem valilik hem de belediyede tercüman krizi yaşandı.

Büyükelçi Chang Yeob Kim, Antakya'da bulunan Protestan Kilisesi'ni ziyaret etmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere Hatay'a geldi. Vali Kayhan ve Belediye Başkanı Yeloğlu'na nezaket ziyaretlerinde bulunan Büyükelçi Kim'in, hem valilik hem de belediye ziyareti sırasında tercüman krizi yaşandı. Antakya Belediyesi ve Hatay Valiliği'nde ikili görüşmelerin yapılabilmesi için yetkililer İngilizce bilen tercüman arayışına girdi. Bu sırada ziyaretleri görüntülemek isteyen gazeteciler de tercüman bulunana kadar

bekletildi.

Chang Yeob Kim'in Vali Ahmet Kahyan ile görüşmesini sağlamak için önce tercüman olarak valilik binası yanındaki Antakya Proteston Kilisesi'nin rahibi Chang Seong Ho çağrıldı. Rahip Ho'nun iyi Türkçe bilmemesi üzerine, son çare olarak Büyükelçi Kim'in makam şoförü Zafer Gürleyen'in görüşmede tercümanlık yapması kararlaştırıldı. 24 yıldır Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli olarak çalışan Gürleyen, kısıtlı İngilizce'si ile büyükelçinin konuşmalarını tercüme etmeye çalıştı.

Büyükelçi Chang Yeob Kim'in Hatay ziyaretindeki tercüman krizi, Antakya Belediyesi'nde de devam etti. Antakya Belediyesi sekreterliği tercüman arayışına girerken, az da olsa İngilizce bilen Başkan Yeloğlu, tercüman gelinceye kadar Büyükelçi Chang Yeob Kim ile sohbet etti.

Yaşanan tercüman krizine rağmen Antakya'ya gelmekten mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçi Kim, gelecek yıllarda Antakya'ya ülkelerinden çok sayıda turistin geleceğini söyledi.

(OK-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title