Haberler

Güneştekin'in İşleri Rosenhang Museum Koleksiyonunda

Güncelleme:

Rosenhang Museum Ahmet Güneştekin'in eserlerini koleksiyonuna dahil ediyor. Güneştekin'in ikonik işlerinden oluşan Mavi Efsane adlı sergi, Rosenhang Museum'ın 3 – 4 Haziran tarihlerinde açılış sergisi olacak.

Galerie Michael Schultz tarafından düzenlenen sergi 31 Ağustos'a kadar devam edecek. Güneştekin'in sergilenen işleri arasından bir seçki de müzenin koleksiyonuna dahil edilecek.

Rosenhang Museum'un gelenek ve modernin iç içe geçtiği yerleşimlerden biri olan Weilburg'da eski bira fabrikasından dönüştürülmüş bir sanat müzesi. Müzenin koleksiyonları arasında Gerhard Richter, Stephan Balkehnhol, Elvira Bach, Georg Baselitz, Markus Lüpertz, Jörg Immendorff, Günther Uecker, Otto Piene, Heinz Mack gibi sanatçıların işleri yer alıyor.

Mavi Efsane Güneştekin'in kırkyamaya üzerindeki müdahalelerinden, metal ve aynanın duvar rölyeflerinde ve boyutlu tablolarda melez yöntemlerle kullanımına kadar, mitolojik hikâye ve dinlere ait öğeleri yeniden yorumladığı işleri bir araya getiriyor; içbükey ayna ve metal kafes gibi nesneleri, optik yanılsamalar ve renk geçişleri ile birleştiriyor.

Kullandığı çoklu araçların eşit etkileşimini ön planda tutarak işlerine enerji katmayı başaran Güneştekin, bu olanağı, geldiği ve benimsediği kültürün özelliklerini temsil ettiği mitolojiler ile moderniteyi yan yana getirdiği sanatsal alanın ifade şekli sunmuştur. Çalışmaları biçim ve kompozisyonda benzeşmekle birlikte, materyale bağlı kurgulamaları değişim gösteren Güneştekin'in işlerinde ilginç olan, tekstil çalışmalarındaki mikro yapısal inceliklerin yağlı boya sanatında da yansımalarını bulması ve tersi durumda, yani resim sanatındaki aynı büyünün ve esrarengiz düzeyin tekstilde de kendini korumasıdır.

Mavi Efsane, sanatçının mitoloji ve modern dinlerin etkisinde bir sembolizm anlayışıyla kurguladığı özgün bir alana bakış olanağı sunuyor. Modern ile gelenekselin bir arada oluşunu vurgulayarak, değişime direnen ile yeni arasında olası bir diyalog yolunu gösteriyor. Rosenhang Museum'da 5 Haziran'da sanatseverlerin ziyaretine açılacak sergi, 31 Ağustos'a kadar devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Georg Baselitz Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title