Haberler

Zülfü Livaneli'nin Mutluluk Oyunu ODTÜ'de

Güncelleme:

Zülfü Livaneli'nin aynı adlı romanından Talimhane Tiyatrosu ve Arcola Teatre tarafından sahneye uyarlanan 'Mutluluk' müzikali yeni sezonda da kaldığı yerden devam ediyor

7 Şubat günü ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşucak olan 'Mutluluk' geleneksellikle modernliği, Doğu'yla Batı'yı karşı karşıya getiriyor.

Mehmet Ergen'in yönettiği müzikalin kadrosunda Serhat Tutumluer, Sibel Tüzün, Tuncay Çağıl, Zeynep Er, Ezgi Erol ve Hakan Güner yer alıyor. Oyunun müziklerinde ise İncesaz ve Yeni Türkü gruplarının kurucuları arasında olan Cengiz Onural ve Bora Ebeoğlu'nun imzaları bulunuyor. Müzikalde geleneksel formlar otantik Türk çalgıları ile harmanlıyor.

Türkiye'de ve dünyada büyük yankı uyandıran ve pek çok ödül alan romandan uyarlanan müzikal üç kahramanın kesişen kaderlerini konu alıyor. Van'da yaşayan ve 15 yaşında tecavüze uğrayan Meryem, ailesinin namusunu kirletmekle suçlanır. Kuzeni Cemal, töre cinayeti için görevlendirilir. Ancak yolculukları, kendisine yeni bir hayat arayan İstanbullu tanınmış bir aydın olan Profesör İrfan ile çakışır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Serhat Tutumluer Hakan Güner Sibel Tüzün Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title