Haberler

YYÜ Rektörü Aşkın Görevini Devretti

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (Yyü) Prof. Dr. Yücel Aşkın, Rektörlük Görevini Prof. Dr. Hasan Ceylan'a Törenle Devretti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) Prof. Dr. Yücel Aşkın, rektörlük görevini Prof. Dr. Hasan Ceylan'a törenle devretti.

Törende YYÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim elemanlarınca verilen mini konserin ardından Prof. Dr. Yücel Aşkın ile yeni rektör Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın özgeçmişleri okundu.

Prof. Dr. Aşkın, törende yaptığı konuşmada, üniversitenin kuruluşunun 25. yıl dönümünde yeni bir dönemin başladığını, bu dönemde üniversitenin savunduğu değerler, bilim politikaları ve temel hedefleri bakımından mevcut çizgiyi sürdüreceğini ve çağdaş bir kurum olacağını kaydetti.

YYÜ rektörlük görevini sürdürdüğü 8 yıl boyunca, bütün zorluklara ve engellemelere direnmeyi başardığını dile getiren Prof. Dr. Aşkın, bu dönemde üniversitenin, yerel ve sıradan bir kurumdan, uluslararası ilişkileri ve başarıları olan bir kurum haline geldiğini söyledi.

Bu sürecin devam ettiğine işaret eden Prof. Dr. Aşkın, ''2007 yılı tüm Türkiye ve üniversitemiz için zor bir yıl olacak'' dedi.

Görev yaptığı sürede, üniversitenin temel ekseninde ve bilim politikalarında bazı köklü değişiklikler yapıldığına dikkati çeken Prof. Dr. Aşkın, söz konusu dönemde, önceliklerin yeniden belirlendiğini ifade etti.

Rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Hasan Ceylan ise bilgi üretiminde küreselleşmenin öncülüğünü yapan ve bu süreçten olumlu etkilenen ülkeler bulunduğunu, dünya üzerindeki bu ülkelerin daha üretken olabilmek için büyük çaba gösterdiklerini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title