Haberler

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

Güncelleme:

YSK, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlerde sandık görevlilerinin iftar saatlerinde mola verip vermeyecekleri hakkında soruya yanıt verdi. Buna göre Konuyu inceleyen YSK, "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçiminin "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğini" bildirdi.

SANDIK KURULU GÖREVLİLERİ İFTAR SAATİNDE MOLA VERECEK Mİ?

Bahçe İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca YSK'ya gönderilen yazıda, sandık kurullarınca saat 17.00 itibarıyla sayım ve döküm işlemlerine başlanacağı ancak ramazanda sadece su ile orucun açılması durumunda "sağlıklı oy sayımının yapılamayacağı" ifade edildi ve "sandık kurulu görevlilerinin iftar saatinde kısa bir mola verip veremeyeceği" soruldu.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan iftar kararı

OY SAYIM VE DÖKÜM İŞLEMLERİ ARALIKSIZ YAPILACAK

Konuyu inceleyen YSK, 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un "Zarfların açılması, oyların sayım ve dökümü" başlıklı 100'üncü maddesinin birinci fıkrasında, 'Oyların sayım ve dökümüne derhal başlanır, açık ve aralıksız yapılır.' hükmü bulunduğu hatırlatıldı.

YSK'nın Sandık Kurullarının Görev ve Yetkilerine Dair 138 Sayılı Genelgesinde de aynı yönde düzenleme bulunduğuna dikkati çeken kurul, bu sebeple "oy sayım ve döküm işlemlerinin aralıksız yapılması gerektiğine" oy birliğiyle karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksek Seçim Kurulu İftar Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (31)

Lokman Babacan:

Memur kesimi çoğunluğu oruç tutmuyor sorun olmaz

73
343
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Hocam amacım tezat düşüp inat etmek değil ama bu işin memuru, işçisi ya da meslek grubu mu var? Memurların çoğunun dini vecibesini yerine getirmediğini nereden çıkarttınız? Tamam çoğu çalışmıyor deyin, işçiden daha fazla tatil yapıyorlar deyin; aralarında aldığı maaşı hak etmeyenler var, çoğu mesai saatlerine uymuyor deyin, ama bunu demeyin.

yanıt182
yanıt26
Abdullah :

Siyasetle uğraşanlar emin olun dem partililirden harici uruç tutan yok

24
173
yanıtYanıtla
Martin Sikertel:

Burada bahsedilen hem katil olup hem de hakedilen cezanın yüzde biri verildi diye artistlik yapıp da adını "Ölüm orucu" koyduğunuz şey değil; mümin insanların, Müslümanların tuttuğu gerçek oruçtan bahsediliyor. İkisi birbirine karışmasın lütfen.

yanıt111
yanıt14
Mustafa Orhan ERTUĞRUL:

Dem partililerin inancında oruç mu var be adam.

yanıt16
yanıt1
Necati Atilgan:

gece 12 ye kadar sayım işlemi süren bölgelerde oruçlu vatandaş nasıl yemeden durabilecek o saate kadar yazık günah değilmi dinimiz ne diyor zorlaştırma kolaylaştır...

63
6
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

İşte bunu olumsuz yorum yapan angutlar anlayamıyor. Yerel seçim olduğu için seçim türü çok. Sanki 7 de seçim bitecekmiş gibi yorum yapıyorlar.Oruç tutmayacaksın diye yazmış adam. Allahın ayetleri açık ne zaman tutulup ne zaman tutulmayacağı belli.

yanıt8
yanıt0
Serkan Keleş:

Ya bu ülkede habercilik doğru değil Eyvallah ama mantık yürütme olayıda sıfır. Aralıksız devam edicek diyor. Yemek içmek yasak demiyor. Yada tuvalete gidemezsin de demiyor. İftar için sayıma ara verilmeyecek diyor.

yanıt6
yanıt1
Deniz:

Laik kemalist ataturkcu sistem

14
37
yanıtYanıtla
Nuri Aga:

Ne olsun isterdiniz Efem. Ne verek abimize.

yanıt3
yanıt1
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title