Haberler

YSK Başkanı Yener'den "ölü seçmen" iddialarına yanıt: Algılar gerçeği yansıtmıyor

Güncelleme:

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız. Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. Her dönem için 9 bilgiyle bir kişinin kayıtlarının gerçek olup olmadığını kontrol etmekteyiz" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Anadolu Ajansı'nın (AA) "Seçim 2024 Özel" yayınında, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

"9 BİLGİYLE BİR KİŞİNİN KAYITLARI KONTROL EDİLİYOR"

Seçim günü verilerin girildiği, SEÇSİS sisteminin bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçirildiğini söyleyen Yener,"Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. Her dönem için 9 bilgiyle bir kişinin kayıtlarının gerçek olup olmadığını kontrol etmekteyiz" dedi.

"TÜRKİYE 31 MART 2024 SEÇİMLERİNE HAZIR"

Yener, özetle şunları söyledi; "Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız.

"SEÇSİS SİBER GÜVENLİK TESTLERİNDEN GEÇİRİLİYOR"

Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor."

Kaynak: AA / Güncel

YSK Başkanı Ahmet Yener Türkiye Deprem Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Sadullah sıtkı:

İstanbul seçimleri tarihe kara bir leke olarak düşmüştür.Halk seçimini nasıl ipotek aldına aldığınızı malesef bütün dünya gördü rezil ettiniz herkese.

15
0
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

madem öyle ben aynı sokakta oturduğum seçmenleri niye bulunduğum veya devamındaki sayfalarda göremiyorum seçmen listeleri niye karma karışık yazılıyor ben yanımdaki karşımdaki binada oturan seçmenleri çok önceden görüyordum şimdiki listeler şaibeli dizilmiş aynı sokakta kim oy kullanıyor bu seçmen listelerinden bulman imkansız

13
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title