Haberler

Yöreselden Evrensele Gençleşen Türküler

Güncelleme:

"Yöreselden Evrensele Türkülerde Kadın" Türk Halk Müziği konseri 7 Mart'ta Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi .

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler dairesi Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde planlanan "Yöreselden Evrensele Türkülerde Kadın" Türk Halk Müziği konseri 7 Mart 2012 Çarşamba Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirildi .

Büyükşehir Belediyesinin kültür ve sanat projeleri kapsamında yürüttüğü etkinliğe Yörük Türkmen Yöresel Kadın Bakır sanatçısı Mehtap Takmaklı'ya proje koordinatörü şef Erdinç Ertüzün yönetiminde "Gençleşen Türküler THM Gençlik Korosu" eşlik etti.

Muhteşem gecenin ilk bölümünde Bursa yöresine ait türkülerin yöresel formunda başlayarak düzenlemeli biçimde icrasının yanı sıra "Koc'adamın sakalı" gibi yeni derlenen türkülerde seslendirildi. Yöre türkülerine eşlik eden yöresel kadın oyun grubu ise seyircilerden bol bol alkış aldı.

Bursa yöresine ait 14 türkünün seslendirildiği bölümde "Bursa'nın Altın Çocukları THM korosunun" da sahne alması çocuk ve genç kuşağın yetişkin kuşak ile birlikte türkülere eşlik etmesi halk kültürümüzün medeniyetimizin devamlılığı ve yaşaması hususunda gecenin en anlamlı mesajıydı. Gecenin ikinci bölümünde koro ve Bursalı genç sanatçıların yorumladığı değişik yörelerden "Kadın" temalı türkülere seyircilerinde alkışlar ve halaylarla eşlik etmesi görülmeye değerdi.

Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutan vekili Hava Pilot Kurmay Yrb. Levent Özüarap, 22. dönem milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ile geceye katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili sayın Muhsin Özlükurt yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Recep Altepe beyefendinin sanatı ve sanatçıları kentin ziynetleri olarak görüyor. Özellikle geleceğin teminatı minik yavrularımızın, genç yeteneklerin yetişmesi bağlamında özel hassasiyetlerinin bulunduğunu, onların gelişmesi için her türlü imkanın kullanıldığını, kent dinamikleri ile el ele Bursa'nın musiki hayatındaki hareketliliğinin devamı ve gelişmesi için çeşitli projeler ürettiklerinin altını çizdi.

Gecenin ardından sorularımızı cevaplayan proje koordinatörü Erdinç Ertüzün,

Bursa'nın bir "Sanatçı Şehri" olduğu söylemine uygun bir kent olduğunu, minik ve genç yeteneklerinin ortaya çıkarılarak desteklenmesi hususunda Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe'nin özel bir hassasiyetinin bulunduğunun da altını çizerek, gerek çocuk, gerek genç gerekse yetişkin klasmanında yürüttükleri projeler vasıtasıyla Bursa'lı yeteneklerin gecenin konuğu olan sanatçılar gibi farklı topluluk ve profesyoneller ile sık sık bir araya gelip performanslar sergilemeyi hedeflediklerini söyledi.

Bursa'nın Altın Çocukları ve Gençleşen Türküler projesinin amacı günümüzde kültürel dejenerasyonu hızlandıran popüler müziğin baskın olmasına karşın milli kültürümüze, milli benliğimizin medeniyetimizin temel öğeleri Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği gibi geleneksel müzik formlarımız yanında çoksesli müzik formları, çalgıları, eserlerinin uygulanması yanında Bursa'lı küçük yeteneklerin keşfedilerek akademik bir eğitime yönlenmelerine imkan vermek ve yerel ulusal uluslararası klasmanlarda görev ve sorumluluk alarak marka şehrin oluşması ve tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title