Haberler

Yolu Olmayan Belde

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar beldesinde fiilen kullanılan hiçbir yol kadastroya işlenmediği için resmiyette yol olarak görülmüyor.

Gazipaşa ilçesine bağlı Kahyalar beldesinde fiilen kullanılan hiçbir yol kadastroya işlenmediği için resmiyette yol olarak görülmüyor.

Kahyalar Belediye Başkanı Tevfik Karav, beldesindeki tüm yolların vatandaş arazisinden geçtiğini belirterek çözüm arayışında olduğunu söyledi. Karav, yolları kadastroya işletmek için girişimde bulundu. Beldede, 1980 yılında kadastro çalışması yapıldığını ancak mevcut yolların hiçbirinin kadastroya işlenmediğini belirten Karav, "Daha önceki yıllardan beri bu yollar kullanılıyor. Yeni yapılan çevre yolundan dolayı bazı yollar kapandı. Bazılarını ise vatandaş 'kendi arazim' diye sürdü. Beldemizde bir tane

bile kadastroya işlenmiş resmi yolumuz yok. Kadastro Bölge Müdürü ile görüştüm. Beldede yeniden bir kadastro çalışması yapılması için ihaleye çıkılması gerektiğini söyledi. Kaymakamlığa durumu ilettik. Grup yolları da dahil olmak üzere beldede bir tek kadastroya işlenmiş yol yok" dedi.

İSTİMLAK İMKANIMIZ YOK

Kahyalar beldesi Sarıağaç Mahallesi'nde bazı vatandaşların yolu tarım arazisine çevirmesi sonucu mahalledeki öğrencilerin okul servisine binmekte zorlandığını belirten Karav, şunları söyledi:

"Öğrenci çocuklarımız okula gitmek için bu yolu kullanıyorlardı. Ancak, vatandaş yolu sürünce bu yolu kullanamıyorlar. Yolu açmak için çare arıyoruz. En güzeli kadastro yolunun tespit edilip yeni kadastro çalışması yapılması. Bedeli ödeyerek yolu istimlak etme imkanımız yok. Bu mahalle halkı ürününü 500 metrelik mesafe varken 3 kilometrelik mesafeyi dolanarak Toptancı Hal'e götürebiliyor. Vatandaşın biri diğerine kızınca yolu sürüp kapatıyor. Kısa zamanda bunun çaresine bakacağız."

HAVALİMANI YOLU TEHLİKEDE

Uluslararası bir havalimanı olan Gazipaşa Havalimanı'nın yolunun da kadastroda olmadığını hatırlatan Karav, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yol Kahyalar Belediyesi ile Gazipaşa Belediyesi arasında sınır. Yolun yarısı bizim sınırımızda, diğer yarısı ilçe belediyesinin. Öbür tarafı bilmiyorum ama bizim sınırımızda olan bölge vatandaşın tapulu arazisi içinde kalıyor. Vatandaş isterse bu yolu kapatabilir. Bu yol da kadastroya işlenmemiş"

SIRAT KÖPRÜSÜNDEN GEÇİYORUM

Belde sakinlerinden Recep Özer, 3 yıl önce yol olarak kullandığı araziyi bir vatandaşın satın aldığını ve satın aldıktan sonra yola ağaç diktiğini söyledi. Yolu satın alan komşunun yola demir çubuklar çaktığını anlatan Özer, şöyle konuştu: "Ben yoldan geçemeyince onları söktüm. Bu kez yolu sürdü ve ağaç dikti. Şimdi ben evime ulaşmak için sırat köprüsü gibi bir yerden geçmek zorundayım"

Çiftçi Ali Demirel ise serasında topladığı ürünleri önceden 500 metrelik mesafeden hale götürdüğünü, kullandığı yolun kapanmasıyla birlikte bu mesafenin 3 kilometreye çıktığını söyledi. Demirel, yetkililerden yol istedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Demirel Recep Özer Gazipaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title