Haberler

YÖK, yüz yüze eğitim için Sağlık Bakanlığı'ndan görüş istedi

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurulu tarafından Sağlık Bakanlığına bir yazı gönderilerek, üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin görüşlerinin bildirilmesi istendi.

YÖK tarafından iletilen yazıda, Yeni Koronavirüs (Kovid-19) küresel salgını ile mücadele kapsamında başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere ilişkin çeşitli düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulduğu belirtildi.

Yazıda, YÖK tarafından, küresel salgın nedeniyle yükseköğretim kurumlarının 2020-2021 eğitim ve öğretim takvimlerini 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlatılmasına karar verilerek örgün eğitim müfredatının, yüzde 40'a kadarının uzaktan ve dijital öğretim yöntemleriyle yapılabilmesi ve karma öğretim uygulayabilmeleri için üniversitelere geniş bir alan bırakıldığı hatırlatıldı.

BAHAR DÖNEMİ İÇİN GÖRÜŞ İSTENDİ

Yazıda son olarak "Sağlık Bakanlığı'nın tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarımızda 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşünüzün acil olarak bildirilmesi" istendi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

Atilla:

çok özledim okulu çok inşallah ikinci dönem açılır

3
18
yanıtYanıtla
ATİLLAYA CVP:

Okulu özlediysen okulların açılmasını beklemene gerek yok okuduğun ilde git bir öğrenci evi kirala orda yaşa ama dalkavukluk yapma.

yanıt4
yanıt3
Hoca:

Henüz çok erken

17
4
yanıtYanıtla
fedai:

kesinlikle açılmamalı. YURTLAR, YEME İÇME, ŞEHİRLER ARASI SEYAHATLER , BÜYÜKŞEHİRLERDE YOĞUNLUK, HASTALIĞI ALIP ANADOLUYA YAYMA. . AÖF TEN ÖRNEK ALIN KENDİNİZE BKIN ONLR NSIL ONLİNE SINAAV YAPIYOR ÖRGÜN EĞİTİMDE ONLİNE OLSUN. . .

17
2
yanıtYanıtla
tr:

Üniversiteler ilkokul ve liseye benzemez birçok öğrence şehir dışındaki üniversitelerde ve yurtlarda kalıyor. Ne kadar yıkansa da başkalarıyla aynı tabakta aynı kaşıkta yemek yiyor, aynı odada kalıyorlar ve sınıflar lisedeki gibi 40 kişi değil 200 kişi.

13
4
yanıtYanıtla
öğrenci:

amaç bugüne kadar yapılan fedakarlıkları mahfetmekmi. acele etmeyin kardeşim. üç ay daha öteleyin rahat etsin millet. . .

14
1
yanıtYanıtla
Haberler:

Açılsa dert, açılmasa ayrı dert. Açılmasa bazı bölümlerin eğitimi dinozor hocalar yüzünden çok da kaliteli değil. Açılsa yurtlar dolacak, hocaların çoğu bu riski almak istemeyecek kadar yaşlı zaten. . .

8
5
yanıtYanıtla
yök:

Sağlık Bakanlığı Mart 15 ten önce başlamamasını ve il bazında hibrit açılabileceğine yönelik görüş belirtecekler

7
1
yanıtYanıtla
Zincir:

Abi açmayın şimdi ev tut fahiş kira depozito . İşte açmayın böyle geçek gidek . Sakın açmayın okulları sakın bir daha açılmamak üzere kapansın

5
1
yanıtYanıtla
Ant:

Ac gözlü ev sahipleri sizi bekliyor

yanıt1
yanıt0
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title