Haberler

Yetiştirme Yurdundan Dünyaevine

Samsun Yaşar Doğu Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda Büyüyen Sevda Taşkıran ile İsmail Gebeşoğlu, Törenle Dünyaevine Girdi.

Samsun Yaşar Doğu Kız ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nda büyüyen Sevda Taşkıran ile İsmail Gebeşoğlu, törenle dünyaevine girdi.

1997 yılında Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda koruma ve bakım altına alınan ve daha sonra Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu'na geçen Sevda Taşkıran (21) ile 1996 yılında Yaşar Doğu Erkek Yetiştirme Yurdu'na alınan İsmail Gebeşoğlu 2005 yılında 3413 Sayılı yasa ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde işe yerleştirildi. Çalıştıkları İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde tanışan ve bir süre beraberliklerini sürdüren gençler, daha sonra evlilik kararı aldı. Bugün Ador İşletmeleri'nde düzenlenen muhteşem bir törenle dünyaevine giren Taşkıran ve Gebeşoğlu'nu yurtta kalan arkadaşları yalnız bırakmadı. Türk toplumunda ailenin önemli bir yerinin bulunduğunu belirten Vali Yardımcısı Hasan Gözen, "İki gencin mutluluklarına hep beraber şahitlik ediyoruz. Yurtlarda kalan yavrularımız aile özlemi çekmişlerdir. Ancak kuracakları yuva ile mutlu şekilde yaşayacaklardır" dedi.

Çocukları küçük yaştan itibaren yetiştirip hayata kazandırdıklarını dile getiren Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik ise, yuvada kalan çocukları 3413 sayılı yasa ile işe yerleştirdiklerini ve hayata kazandırdıklarını ifade etti. Çelik, gençlerin düğün eşyalarının hazırlanmasında çok sayıda firma ve kurumun katkıda bulunduğunu da sözlerine ekledi.

(İG-MAY-RA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title