Haberler

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'dan istifa açıklaması: Devam edersem ülkeye zarar vermiş olurum

Güncelleme:

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, şubat ayında görevinden ayrılacağını ve bu yıl genel seçimlerde yarışmayacağını açıkladı. 42 yaşındaki Başbakan Ardern televizyonda yaptığı açıklamada, görevi en geç 7 Şubat'ta bırakacağını belirterek "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum" dedi.

Yeni Zelanda'nın en genç kadın başbakanı görevini bırakmaya hazırlanıyor. Düzenlenen basın toplantısında konuşan 42 yaşındaki siyasetçi, bu yıl Ekim ayında yapılacak seçimlere de katılmayacağını söyledi. Ardern, İşçi Partisi liderliğinden de ayrılacağını söyledi.

"ÜLKEYE KRİZ ZAMANINDA LİDERLİK ETMEK BAŞKA BİR ŞEY"

Son dönemde bu konu üzerine düşündüğünü belirten ve "sadece bir yıl değil, bir dönem daha hazırlanmanın bir yolunu bulmayı ümit ettiğini" kaydeden Ardern, ancak bunu başaramadığını söyledi. Ardern ayrıca, "Ülkenize barış zamanında liderlik etmek bir şey, kriz sırasında onlara liderlik etmek başka bir şey." ifadelerini kullandı.

"ARTIK YETERLİ DEĞİLİM"

Mesleğin gerekliliklerinin farkında olduğunu kaydeden Ardern, "Artık bu işin hakkını verecek kadar yeterli olmadığımı biliyorum. Devam edersem, Yeni Zelanda'ya zarar vermiş olurum." dedi. Ardern, Ekim 2017'de 37 yaşında başbakan seçildiğinde dünyanın en genç kadın başbakanı unvanını almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Zelanda Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

engin tuta:

kemal müdür bile idare eder orayı o kadarda mühim bir ülke değil

20
89
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

yav bunlar bürokratı, siyasetçisi bırakıp gitmeyi biliyor da bizimkilerden koltuğa oturan yapışıp kalıyor. hem de yüzyıllardır aynıyız. neden?

95
7
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

ADAMLARDA GERÇEK VATAN SEVGİSİ VAR. SÖZDE DEĞİL ÖZDE. ÜLKESİNİN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN KENDİNİ FEDA EDİYOR. BİZDEKİLER GİBİ HİKAYEDEN DEĞİL. VATAN DEYİP ÇOCUKLARINA ASKERLİK İÇİN SAHTE RAPOR ALIRLAR.BOŞ İŞLER

94
3
yanıtYanıtla
Adsız biri:

Helal olsun dünyada ne insanlar var yapacağını anlayıp istifa edebiliyo. Ben bu koltuğa oturdum mu yüzsüz gibi yapışıp kalmıyo oraya

86
2
yanıtYanıtla
Yorumcu Davut :

ülkede bölücü unsur olmayınca böyle kararları almak kolay. bizde bölücü terör örgütü ve destekçileri var ne yazık ki. iktidar bizde böyle karar alamaz.

11
32
yanıtYanıtla
Deniz Fırat:

Ne alakası var. Asıl bizim ve güçsüz devletlerin güçlü olamamasının sebebi koltuğunu bırakmayan siyasiler. Araştıma yok akıl yok i, fikir var.

yanıt36
yanıt3
Dr.Kimbel:

Acaba diyorum oraya bir Türk göndersek valla ömür boyu basbakan kalir ne istifasi kardesim adam yenizelandadan australyaya köprü yapar

33
2
yanıtYanıtla
Şaban Bayram Bayram:

İngilterenin kolonisi, sınırlarında pkk, ypg, daeş gibi terör örgütü değil yunus balıklarının dolaştığı, etliye sütlüye karışmayan bir ülke. Bizim Bebecan bile idare eder orayı.

8
25
yanıtYanıtla
Güven1453:

Yemin ederim çok medeni insanlar. bunlarda Adalet insanlık merhamet hukuk ne arasan var bunlarda yolsuzluk torpille adam kayirmada yok.helal olsun tebrikler...

32
0
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

İşte hamaset yapmadan gerçekci olabilmek budur vatan sevgisi en güzel böyle izzah edilebilir. Bayan ardern'in bu sözlerini bizde devlet yonetenmeyenlerin görebileceği yerlere yazılması gerekir ama sonuç alınır mı? Bizde ölene kadar ve rabbena hepbana gibi bir durum hakim.

30
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title