Haberler

Yeni Antik Buluntulara Ulaşıldı

Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiokheia Antik Kenti'nde süren kazı çalışmalarında beş heykele ulaşıldığı bildirildi.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kentin bu yılki kazılarının Men Tapınağı ve Kutsal Alanı'nda gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu alanda yer alan prestij odalarında önemli buluntuların ortaya çıkarıldığını ifade eden Özhanlı, odaların tapınağın erken döneminde bulunduğunu ancak yapılan çalışmalarla bunların kült odasına dönüştürülmüş olduğunun belirlendiğini dile getirdi.

Bölgedeki kazıların ve buluntuların önemine değinen Özhanlı, şunları belirtti:

"Kült odası içerisinde ay tanrısı Men'in heykeli, kabartmaları, tanrıça Athena, Apollon, Hekate, ana tanrıça Kybele'nin aslan tahtına oturmuş heykelini bulduk. Beş farklı tanrının biraraya getirilmiş olarak Tanrı Men'de tek tanrı inancının getirilmiş olduğunu görüyoruz. Bunlar 360 yılında konulmuş haliyle ele geçti. Bu da en önemli özellikti. Bu şekilde tanrıların tek tanrı altında toplanarak tekleştirilmiş olduğu örnek çok azdır. Biz bunun orjinal malzemesini 2017'deki kazılarda elde ettik."

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Özhanlı Isparta Yalvaç Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title