Haberler

Yelkenci: "Dershanelerin Dönüşümü Doğru Yolla Yapılmalı"

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek bu ay içinde yayınlanan “Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Ve Standartlar Yönergesi” için İstanbul’da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenerek bu ay içinde yayınlanan "Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ve Standartlar Yönergesi" için İstanbul'da bilgilendirme toplantısı yapıldı.

ÖZKUR-BİR ve ÖZDER tarafından organize edilen toplantı İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Özel Okullar Daire Başkanı Yusuf Okumuş, İstanbul Maarif Müfettişi Başkanı Bahattin Alpagut, ÖZKUR-BİR Yönetim Kurulu Başkanı Hami Koç, ÖZDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, şube müdürleri, ilçe müdürleri ve iki derneğe üye okulların yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Hami Koç, toplantı için Ankara'dan gelerek aralarında bulunan Yelkenci'ye ve ekibine teşekkür ederek yeni yönetmelik ve standartlar yönergesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Özel okulların kurucu ve velileri ile ülkemize fedakar ve özveri ile hizmet ettiğini vurgulayan Koç, bu çalıştayla birçok noktanın daha iyi anlaşılacağına inandığını söyledi. Yönetmelikte ve yönergede yer alan bazı maddelerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Koç, "Yönetmeliğe eklenen bazı maddeler sayesinde ailelerin, çalışanların ve öğrencilerin mağduriyetleri ortadan kaldırıldı. Ben de şahsım adına bu çalışmaların içinde olan değerli eğitimcilere teşekkür ediyorum" dedi.

Koç'tan sonra konuşan Ahmet Akça da yeni yönetmeliğin ve yönergenin oluşturulmasında özel okulların temsilcilerinin görüşlerinin alınmasının iyi bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Protokol konuşmaları Dr. Muammer Yıldız ile devam etti. Yıldız, yaptığı konuşmada eğitim alanında hala yapılacak çok iş olduğunu hep birlikte çalışacaklarını belirtti. Böyle güzel toplantılarda özel okul yöneticileri ile bir arada olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Yıldız, bundan sonra da özel okullara fırsatlar sunacaklarını söyledi.

MEB Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci de konuşmasında böylesine önemli bir toplantının düzenlemesinde gösterdikleri hassasiyetten dolayı ÖZKUR-BİR ve ÖZDER'e teşekkür etti. Yaptıkları yeni yönetmelik hakkında kısa bilgi veren Yelkenci, "Yapmış olduğumuz yeni yönetmelikle sorun teşkil eden birçok noktayı çözmeye çalıştık. Doğru bir zemin oluşturduğumuza inanıyorum. Artık daha sağlıklı çalışabileceğiz" dedi.

Resmi okullarda okuyan öğrencilerin özel okullara geçişi için teşvik ödeneği verilmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Yelkenci, bu konunun bakanlığın gündeminde olduğunu söyledi.

Ömer Faruk Yelkenci, dershanelerin dönüşümünün doğru yolla yapılması gerektiğini vurgulayarak bu değişimin hem sektör hem de öğrenciler için faydalı olacağına inandığını belirtti.

Konuşmaların ardından geçilen yönetmeliğin ve yönergenin tanıtımı MEB Okullar Daire Başkanı Yusuf Okumuş tarafından yapıldı. Okumuş, yeni yönetmelik ve yönerge maddeleri üzerinde geniş bilgilendirmelerde bulundu. Değişen maddeleri tek tek anlatan Okumuş, katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Bilgilendirmenin ardından toplantıya katılan özel okul yöneticileri ve temsilcileri Okumuş'u soru yağmuruna tutarken eğitimle ilgili düşüncelerini de dile getirme fırsatı buldular. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muammer Yıldız Yusuf Okumuş İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

zeki sekman:

Yukarıda anlatılanlara katılıyorum. Daha iyi bir Yönetmelik ve Yönergenin yapıldığı doğrudur. Umarım istenilen sonucu verir ve bir çok sorunun ortadan kaldırabilecek ancak dönüşüm için başvuruları kabul edilen dershanelere baktığımızda dönüşemeyecekleri görüşü ağır basıyor nedeni basit. Kanunda yer alan 100 yakınında umuma açık yer olmaması koşulu. Listeye bakın hemen, hemen hepsinin yanında, altında bu tür yerler var.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title