Haberler

Yaşayan En Yaşlı Omurgalı Görüntülendi! Bu Köpek Balığı Tam 512 Yaşında

Güncelleme:

Danimarka'da araştırmalarını sürdüren bilim insanları, 512 yaşında olduğunu düşündükleri bir Grönland köpek balığı tespit etti. Hayvanın yaşayan en yaşlı omurgalı olduğu düşünülüyor.

Danimarkalı bilim insanları, dünyanın yaşayan en yaşlı omurgalı canlısını bulduklarını iddia etti. Görüntülenen Grönland köpek balığının 512 yaşında olduğu tahmin ediliyor.

5 BUÇUK METRE BOYUNDA

Kuzey Atlantik ve Arctic denizlerini dolaşan bilim insanları tarafından bulunan köpek balığı, yakklaşık 5,5 metre uzunluğunda. Danimarkalı bilim insanları, Grönland köpek balıklarının her yıl yaklaşık bir santimetre büyüdüğünü söylüyor.

400 YAŞINDA BİR BAŞKASI DAHA BULUNMUŞTU

Grönland köpek balıkları, Kuzey Atlantik ve Kuzey Kutup okyanuslarının soğuk sularında yaşar ve yaşam alanı Grönland çevresindeki denizler de dahil olmak üzere Doğu Kanada'dan Norveç Denizi'ne kadar uzanır. Bu hayvanlar, yaklaşık 2 buçuk kilometre derinlikte hayatlarını sürdürür.

Tüm omurgalı türleri arasında en uzun ömre sahip canlılar olarak bilinen Grönland köpek balıkları, diğer balıklarla beslenerek hayatta kalır. 2016 da yılında 400 yaşında bir Grönland köpek balığı bulunmuştu.


Kaynak: Haberler.com / Güncel

Grönland Arctic Komik - İlginç Yaşam Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (39)

ateş:

Bu köpek balığı gibi kutup bölgelerinde yaşayan canlılar genelde normallerinden iri ve uzun ömürlü olurlar. soğuk su onların metabolizmasının yavaş işlemesini sağlar. Bu hayvan soğuk kutuplarda ölmüş ve derinlerde bekleyen hayvan leşlerini yer ve denizin temiz kalmasını sağlar. bir çok kişiden de zarif hareket eder. suyu hiç bulandırmaz, temizdir.

16
4
yanıtYanıtla
Sayko:

Bizde olsa o balığı bi şekilde vurur arkasına geçer resim çektirir 2, 500tl ceza yer sonra unutulur.

19
0
yanıtYanıtla
CANAN HEMŞİRE:

AZRAİLİN GÖZUNDEN KAÇMIŞ :)))))

6
7
yanıtYanıtla
Melis:

512 olduğunu nerden biliyorlar.Bu bilim adamlarıda abartmayı bi seviyoki..Birliktemi yüzün hayvanla belkide 509 yaşinda.....

7
5
yanıtYanıtla
Egemen:

Türkiyede yaşamıyormuş normal 1000e kadar yolu var

9
2
yanıtYanıtla
AZRAİL:

Bu kadar derinde olunca, bende yüzme bilmeyince görememişim az su üstüne çıksın işi tamamdır :))))

1
10
yanıtYanıtla
osmanlılı osman:

Allah uzun ömür versin.

11
0
yanıtYanıtla
adamın birii:

iyiki bizde değil bu hayvan ya avlanır yada fabrika atığından ölürdü

9
2
yanıtYanıtla
TÜRK:

TÜRKLERİ AŞAĞILAMA DÜNYADAKİ EN ASİL TOPLUMUZ BİZ HEP KENDİMİZİ AŞAĞILIK GÖRMEMİZİ SAĞLAMAYIN LÜTFEN YETER ARTIK. . .

yanıt1
yanıt0
Adınızı Yazın:

eyyyyyyy köpekbağılığııııı

9
1
yanıtYanıtla
Tüm 39 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title