Haberler

Yaşayan Dostluk Derneği Kuruldu

Güncelleme:

Gladbeck Belediyesinde düzenlenen törenle birlikte Gladbeck`te yaşayan Türk ve Alman dostlar "Yaşayan Dostluk Derneğini" kurdular.

Törene Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Gladbeck Belediye Başkanı Ulrich Roland, Alanya eski Belediye Başkanı Cengiz Aydoğan ,Gladbeck eski Belediye Başkanı Wolfgang Röken, Alanya Heyeti, dernek yönetim kurulu üyeleri ve Gladbeck meclis üyeleri katildi.

Törende konuşan Gladbeck Belediye Başkanı Roland "dernek kurucu üyelerini tebrik ederek güzel dostlukların gelecekte'de devam ettirilmesini dilerim" dedi. Roland'dan sonra söz alan Yaşayan Dostluk Derneği Eş Başkanı Röken dostluk üzerine duygusal bir konuşma yaptı. Röken konuşmasında bir kardeş şehir anlaşmasına imza atan Gladbeck eski Belediye Başkanı olarak derneğimizin kuruluşunda yatan felsefeyi sizlere tek cümleyle açıklamak istiyorum ifadesini kullandı. Wolfgang Röken, dernek felsefesini "Ayni dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir" şeklinde açıkladı.

Kuruluşlarını Alanya'dan gelen delegasyonla yaptıkları için çok mutlu olduklarını da vurgulayan Röken kardeş şehir dostluğunun parti gözetmeden sürdürülmesinin çok önemli olduğunun altını çizdi ve dostluğun devam etmesini diledi.

Dernek Eş Başkanlarından Müzeyyen Dreessen ise duygularını paylaşarak "Derneği yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Derneği büyütmek için Türk ve Alman üyeleri şimdiden kaydetmeye başladıklarını da hatırlattı."

Törende söz alan Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu "Gladbeck Belediyesine ve derneğin kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür etti. Sipahioğlu: "Kardeş Şehir imzasıyla başlayan dostluğun gelişerek büyümesini çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel ürün olarak değerlendiriyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Sipahioğlu Cengiz Aydoğan Alanya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title