Haberler

BURSA Yaren Leylek'in 10'uncu gelişi pastayla kutlandı

Güncelleme:

Yaren Leylek'in 10'uncu gelişi pastayla kutlandıBURSA'da yaşayan Adem amca ile dostluğu belgesele konu olan Yaren Leylek'in Eskikarağaç Leylek köyüne bu yıl 10'uncu kez gelişi, pasta kesilerek kutlandı.

Yaren Leylek'in 10'uncu gelişi pastayla kutlandı

BURSA'da yaşayan Adem amca ile dostluğu belgesele konu olan Yaren Leylek'in Eskikarağaç Leylek köyüne bu yıl 10'uncu kez gelişi, pasta kesilerek kutlandı.

Türkiye'yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Leylek köyünde yaşanan balıkçı ile leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü. Geçtiğimiz 9 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz'ın kayığına konan 'Yaren?, 10 gün önce yeniden geldi. Yaren Leylek'in 10'ncu kez gelişi, köylüler tarafından sevinçle karşılandı. Adem Amca ile hikayesi 2019 yılında ise Karacabey Belediyesi'nin katkılarıyla, Yönetmen Burak Doğansoysal tarafından belgesel yapıldı. Belgesel, Prag Film Ödülleri'nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.

Karacabey Belediyesi, köyde yaşayan çocuklarla birlikte Yaren Leylek'in 10'uncu gelişini pasta keserek kutladı. Başkan Ali Özkan, pasta kesiminin ardından çocuklara, Yaren Leylek'in getirdiğini söylediği hediyeleri dağıttı.

'ÇOCUKLARA HEDİYELER VERDİK'

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, 'Eskikarağaç köyünde her leylek yuvası, köyde yaşayan bir çocuğa zimmetlenmiş vaziyette. Bu çocuklar o yuvalardan sorumlu. Leyleklerin başına olumsuz bir durum geldiğinde bunu büyüklerine, büyükleri de bizlere bildiriyor. Biz de gerekli müdahaleleri gerçekleştiriyoruz. Bugün Yaren Leylek'in köydeki çocuklarımızla ve Adem amca ile kavuşmasının 10'ncu yılı olması nedeniyle pasta kestik. Yaren Leylek gelirken eli boş gelmemiş. Çocuklarımıza hediye getirmiş. Yaren Leylek adına aldığımız hediyelere çocuklarımıza verdik' dedi.

'ÇOCUKLARA AİTLİK DUYGUSU AŞILANDI'

Doğa Fotoğrafçısı Alper Tüydeş, 'Bugün yaptığımız etkinlik çocuklar için çok önemli. Karacabey Belediyesi burada çok önemli bir rol üstelendi ve çocuklara yuvaları sahiplendirerek, her birine aitlik duygusunu aşıladı. Leyleklerin gelişiyle birlikte çocuklara hediye vererek, çocukların doğaya daha sevgiyle ve mutlulukla bakmasını sağladı. Gelen ziyaretçiler yuvaların etrafında dolaşırken, çocuklar da onları olumsuz durumlar yaşanmasın diye bazı konularda uyarıyorlar. Çocukların leylek sevincini daha içten yaşamaları için leyleklerin gelişiyle hediyelerini verdik. Bu çocuklar için de unutulmaz bir an oldu. Birlikte pasta kestiler' diye konuştu.

Balıkçı Adem Yılmaz da 'Bugün Yaren Leylek'in gelişini kutladık. Yuva sahibi çocuklarımıza hediye verildi. Bu durum bizi çok mutlu etti' ifadelerini kullandı.

'YAREN GELDİĞİ İÇİN MUTLUYUZ'

Yaren Leylek'i 2 yıldır beslediğini belirten Beyza Çakıl, 'İki seneden beri Yaren Leylek ile birlikteyiz. Yavrularıyla birlikte çatımıza kondurmayı başardım. Çok mutlu oldum. Bize de bugün burada hediye verildi. Yaren Leylek tarafından getirildiğini söylediler. Yaren geldiği için çok mutlu olduk' dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karacabey Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title